Sastojci:
- 1 kg junećeg mesa od buta
- 2 kašike džema od šljiva
- 3 veće glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 100 g celera
- 3 kašike paradajz pirea
- 100 g pančete
- 1 kašika mlevene paprike
- 1 kašika seckanog peršuna
- 2 kašike gustina
- juneće supe po potrebi
- 0,5 dl ulja
- mešavina začina, biber
Način pripreme:
1. Junetinu iseći na krupnije kocke, a pančetu na kockice.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i pančetu, zatim dodati šargarepu i celer pa pržiti dok povrće ne omekša.
4. Potom dodati juneće meso i pržiti ga dok ne promeni boju. Povremeno dolivati juneću supu po potrebi.
5. Kada je meso napola dinstano, dodati džem od šljiva, paradajz pire i mlevenu papriku te doliti vode da ogrezne. Kuvati na umerenoj temperaturi dok meso potpuno ne omekša.
6. Pred kraj dinstanja dodati mešavinu gustina sa malo vode i začine po ukusu. Kuvati dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)