"Lud, zbunjen, normalan" ove jeseni na B92

"Lud, zbunjen, normalan" ove jeseni na B92

Autor: | 09/09/2014

0

Povodom početka emitovanja regionalno popularne serije "Lud, zbunjen, normalan" na TV B92 od 15. septembra, u Klubu književnika održano je druženje ekipe glumaca ovog sitkoma sa novinarima.
Mesto na kojem su se više od 60 godina gostili pisci, državnici, političari i pokoja lepotica, renomirani restoran "Klub književnika" i TV B92 ugostili su ovog ponedeljka i popularnu "porodicu Fazlinović" koja u seriji "Lud, zbunjen, normalan" već godinama na eks YU prostorima svojim zgodama i nezgodama i prepoznatljivim humorom razgaljuju srca publike širom regiona.

Mustafa Nadarević u seriji deda Izet Fazlinović, njegovo "sin" Faruk odnosno glumac Senad Bašić, kao i Izetov unuk Moamer Kasumović u društvu scenariste Feđe Isovića i reditelja Elmira Jukića predstavili su se novinarima i najavili nove epizode i zavrzlame ovog trojca a usput otkrili i tajnu uspeha dugogodišnjeg projekta iza kojeg stoje sarajevska "Fist" i srpska "Nira produkcija".
- Scenario je najbolja baza da se radi kvalitetno. Nismo se bavili time čime treba iznenaditi publiku, nego kako zadržati staru i pritom privući novu - rekao je reditelj serije Elmir Jukić Juka na šta se nadovezao scenarista Feđa Isović: 
- Juka je rekao da je jednom prilikom rekao da je teže publiku nasmejati nego rasplakati i sa tim se slažem. Nismo pokušavali da otkrijemo toplu vodu nego smo se držali pravila zanata. Humor je izuzetno ozbiljan posao i proizilazi iz ozbiljnog zagrejavanja stolice i rada. Osim naših zvezda serije, za sve ove godine bilo je, kako sam dobio podatke iz produkcije, preko 300 gostujućih glumaca iz celog regiona. U narednim epizodama gledaćete Milenu Dravić, Seku Sablić, Boru Stjepanovića, Nebojšu Glogovca, Miodraga Krivokapića, Ljubomira Bandovića, Predraga Ejdusa… I dalje nastavljamo da snimamo.

Na pitanje šta razlikuje bosanski smisao za humor u odnosu na ostale, Feđa će:

- Ne mislim da bi se nešto moglo definisati kao bosanski humor, reč je o jedinstvenom humoru naših područja. Inače, kad radim priželjkujem improvizacije u scenariju. Privilegija je pisati za ovakve glumce i njihovom nadogradnjom samo očekujem da tekst bude još bolji.

Najmlađi član "porodice Fazlinović", glumac Moamer Kasunović kaže kako je identifikacija sa njegovim likom Damirom toliko jaka, da ga vrlo često u privatnom životu oslovljavaju upravo imenom iz serije i da se on čak i na to odaziva.
- Moje iskustvo rada na seriji je sjajno. Radimo, zabavljamo se i nadograđujemo tekst. Lepo je biti lud, zbunjen, normalan.

Glumac Senad Bašić, u seriji lenji i neambiciozni Faruk Fazlinović, prokomentarisao je kako je to biti "sin Mustafe Nadarevića".
- Teško (smeh). Prvi put smo sarađivali na filmu 'Kod amidže Idriza' još 2004. godine. Tada još, od samog početka, bilo je dovoljno samo da se pogledamo i ništa ne moramo da govorimo i 'laprdamo' a znamo šta treba da radimo. Rezultat te saradnje bio je fenomenalan, a posle toga smo radili 'Nafaku' i ušli u 'Lud, zbunjen, normalan' što traje evo već osam godina. Moram reći da ni sa jednim glumcem nisam imao tako plodnu saradnju kao sa Mustafom. Volim glumce arhetipskog tipa. Nije strog, ali je vrlo senzibilan i prijatan čovek, uvek spreman na dogovor i saradnju. Fenomen je u glumačkoj karijeri, koliko sam primetio među onima sa bogatim karijerama, da osim neospornog glumačkog talenta dugo traju oni koji su sposobni za saradnju. Generalno na snimanju serije, nikada nismo imali nijedan destruktivni konflikt. Inače, ako me već pitate, u životu sam prošao sve faze, ali najviše sam bio lud. Zbunjen ponekad, normalan nikada - našalio se na kraju na svoj račun Senad Bašić.

Jedan od najomiljenijih glumaca sa prostora bivše Jugoslavije, Mustafu Nadarevića, i nakon pola veka bavljenja umetnošću entuzijazam i dalje ne napušta. U seriji "Lud, zbunjen, normalan" deda Izet Fazlinović - udovac, gospodin u godinama vitalan i sklon dobroj čašici rakije "maksuzije", iako glumački i generacijski autoritet, na snimanjima i sam dosledno poštuje reč reditelja i scenariste.

I kao Mustafa i kao Izet u ovom projektu ponašam se kao i u svim sadašnjim - najbolje što mogu da napravim. Pošteno i ozbiljno se bavim ovim poslom 50 godina, pa kao Izet moram da igram onako kako napiše Feđa ili Juka kaže da bi trebalo odigrati. Na snimanju serije 'Lud, zbunjen, normalan' doživeli smo nešto što nije mnogo glumaca u svojim karijerama - tokom osam godina radimo seriju koja je više od toga i svi se super slažemo! Nikada nije bilo povišenog tona. Koliko god da je nekad teško toliko godina raditi, kada god se ne vidimo dugo pa se sretnemo, zagrlimo se kao neka rodbina. Ne samo nas troje nego i ostale koleginice i kolege. Svi se super slažemo - kaže Mustafa i dodaje da mu je drago da je došao u Beograd povodom promocije serije.

- Dolazio sam i ranije, u nekoliko navrata. Imam mnogo prijatelja ovde sa kojima sam se i čuo i družio i u vreme raspada Jugoslavije. Tako da… nisam iznenađen - zaključuje legendarni glumac.

Izvor i foto: B92

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti