Geri Oldman: Javno izvinjenje zbog vređanja jevrejskog naroda

Geri Oldman: Javno izvinjenje zbog vređanja jevrejskog naroda

Autor: | 25/06/2014

0

Geri Oldman se izvinio zbog toga što je stao u odbranu glumaca Mela Gibsona i Aleka Boldvina povodom njihovih kontroverznih izjava u vezi sa gej populacijom i Jevrejima, prenosi "Huffington Post".

- Duboko žalim zbog komentara koje sam nedavno izneo u mom intervjuu za Plejboj i koji su možda bili uvredljivi. Nakon što sam pročitao svoje izjave u magazinu – vidim kako su mogle da zvuče neosetljivo i doprinesu produbljivanju lažnog stereotipa - napisao je Oldman u otvorenom pismu.

Tokom intervjua za magazin Plejboj, Oldman je osudio političku korektnost unutar koje su se u negativnom svetlu našli Gibson i Boldvin.

Gibson je 2006. godine prilikom hapšenja u pijanom stanju izgovorio brojne antisemitske primedbe, ali se kasnije izvinio, dok je Boldvin prošle godine optužen za izjave protiv gej populacije u Njujorku tokom jedne konfrontacije na ulici.

Oldman je rekao da se Gibson napio i rekao nekoliko stvari, ali i da smo svi u nekom trenutku izgovorili slične stvari i dodao da nije krivio Boldvina zbog vređanja jer mu je neko smetao.

- Gibson živi u gradu kojim vladaju Jevreji i rekao je pogrešnu stvar zato što je bukvalno ujeo ruku koja ga hrani, ali koja mu više nije potrebna jer ima dovoljno novca - izjavio je Oldman.

U svom pismu izvinjenja Oldman je napisao:

- Nadam se da znate da je u pitanju iskreno izvinjenje i da imam izuzetan lični afinitet prema Jevrejima generalno ali i prema onima iz mog ličnog života.

Međutim, Oldmanovi komentari u Plejboju izazvali su oštru reakciju jevrejske zajednice:

- Geri Oldman želi da pređemo preko toga što je rekao Mel Gibson. Međutim, to što je on rekao, bio je slogan koji je Adolf Hitler koristio da ubije 6 miliona Jevreja - izjavio je rabin Marvin Hier iz Simon Vizental centra u Los Anđelesu.

Daglas Urbanski, Oldmanov dugogodišnji menažder, izjavio je da njegov klijent nije branio glumce, uprkos tome što je poznati glumac u intervjuu naglasio da to čini.

- On je jednostavno ilustrovao apsurdno apsurdom - izjavio je Urbanski.

Izvor: Huffington Post

Foto: JLP

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi:

Najnovije vesti