Sastojci:
- 500 g ”pti ber” keksa
- 5 dl slatke pavlake
- 200 g putera
- 100 g čokolade
- 1,3 l mleka
- 150 g griza
- 150 g šećera
- 2 žumanceta
Priprema:
1. U manju šerpu sipati 1 l mleka pa dodati šećer i ostaviti da proključa.
3. U prohlađenu smesu od griza dodati puter i mešati dok se ne otopi.
4. Posebo umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag, a zatim dodati rendanu čokoladu i polako promešati.
5. Pripremiti odgovarajuću tepsiju pa u nju poslagati keks natopljen mlekom. Premazati polovinom fila od griza i ostaviti da se stegne. Zatim naneti polovinu šlaga od slatke pavlake. Isti postupak filovanja (keks, fil od griza, šlag) ponoviti još jednom.
6. Gotov kolač ostaviti u frižideru da se stegne pa ga iseći na kocke.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Nikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeZlatna jaja privlače sreću i bogatstvo: Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Zlatna jaja privlače bogatstvo
25/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)