Ako želite da oslabite pridržavajte se ovih 10 saveta

Ako želite da oslabite pridržavajte se ovih 10 saveta

23/01/2014

0

Ako biste voleli da oslabite posle sezone prazničnog prejedanja, niste jedini. Istraživanja pokazuju da se broj odraslih osoba koje vežbaju gotovo udvostruči tokom prve dve nedelje januara. Vodite se ovim savetima da biste ostali na pravom putu i došli do svog cilja:

POSTAVITE SEBI REALNE CILJEVE

Razmislite koliko je kilograma razumno da očekujete od sebe da izgubite, kada uzmete u obzir svoj stil života, rutinu, predstojeće praznike, proslave itd. Ako imate previsoka očekivanja od sebe, to može da utiče na vas da brzo odustanete.

DIŽITE TEGOVE

Trening snage vam pomaže da se zategnete, ali i ubrzava metabolizam, te ćete tako lakše izgubiti kilograme.

PAZITE ŠTA JEDETE

Skoro svako jelo može da postane zdravije tako što ćete neke sastojke zameniti. Probajte da koristite avokado umesto putera ili vanilu umesto šećera.

SLIKAJTE SE DOK JEDETE

Istraživanja su pokazala da, ako se uslikate dok jedete određenu hranu, možete znatno da smanjite želju za njom.  Zapisujte sve što unesete u organizam.

VODITE DNEVNIK

Vođenjem dnevnika ishrane možete biti još uspešniji na putu gubljenja kilograma. Možete da zapisujete u svesku ili u mobilnom telefonu sve što ste pojeli u toku dana, ali nikako nemojte da lažete sebe.  Pravilinim vođenjem evidencije o onome što ste uneli u organizam imaćete jasnu sliku svog truda kada je u pitanju mršavljenje.

SAGORITE MASTI

Kratki, intenzivni treninzi, kao na primer Tabata, mogu da vam pomognu da smanjite količinu masti u telu.

PREKINITE DA SE PREJEDATE

Kontrola porcija igra značajnu ulogu u mršavjenju, te servirajte sebi manje porcije nego na kakve ste navikli i stanite kad osetite da ste siti.

UŽIVAJTE U SVAKOM ZALOGAJU

Ako jedete sporo, dajete svom telu šansu da se oseća sitim, pa nećete moći da se prejedete.

NE ZABORAVITE DA PIJETE VODU

Redovnim unošenjem tečnosti u organizam osećaćete se duže sito, a ako unosite vodu, to odmah znači unošenje manje kalorija u organizam.

Izvor: Life ontent / zena.blic.rs

Foto: freedigitalphotos.net

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti