Stil oblačenja za određene prilike: Odlazak u pozoriste, klubove, promocije...

Stil oblačenja za određene prilike: Odlazak u pozoriste, klubove, promocije...

Autor: | 19/11/2013

0

Koji stil oblačenja je najbolje prilagoditi  za odredjene prilike: odlazak u restoran, izložbe, promocije, pozorište i klubove...

ODLAZAK U RESTORAN
Potrudite se da svaki vas odlazak u restoran, bude uskladjen sa vašim  karakterom (feng shui lični) i stilom oblačenja. Ako ste sportski tip, za tu priliku zaboravite na trenerke i sportsku odeću. Izaberite uvek moderan plavi ili crni džins, sa interesantnom tunikom, košuljom, kožnom jaknom u boji cipela ili čizama. Nakit neka se bazira na metalnim ogrlicama, satu i narukvicama. Ako naginjete elegantnijem stilu, osnovno pravilo glasi: uskladite boje  košulja ili bluza.Trebalo bi  da budu u boji sakoa ili suknje. Cipele i tašna u nekoj  kontrastnoj boji  ili srebrnoj, zlatnoj. Stavite nakit sa modernim kristalima ili kamenčićima. Nemojte ništa što bi odavalo utisak kao da ste krenuli na maskenbal.

PROMOCIJE – EVENTI- KOKTELI

U poslednje vreme počeli su organizatori nekih dešavanja da na pozivnicama pišu obavezni dress code. To je način prezentovanja sebe i svoje kompanije kroz odredjena pravila oblačenja i ponašanja.

Evo nekoliko izraza koje možete videti na pozivnici:

- business look (poslovni izgled)

-casual ( ležerno)

-smart casual (sofisticirano ležerno, ali nikako opušteno)

-colorfull ( vesele boje)

-black&white ( crno-belo)

Kada ovo nije naznačeno, slede neka pravila kojih bi trebalo da se pridržavate. Ako se održavaju u okviru radnog vremena (do 18,00) dozvoljena je odeća koju ste imali tokom radnog dana. To je odeća koja podleže biznis pravilima -  dress code. Ukoliko je promocija, event  posle 19,00 časova, obavezno promenite garderobu. Ako nemate vremena za odlazak kući i odabir nove garderobe, pokušajte da ponesete komad garderobe ili asesoare na posao. Na primer rezervne cipele, maramu, ogrtač, šešir. Time ćete prilagoditi poslovni izgled sa vremenom dešavanja eventa. To je mali trik, da bi ostavili profesionalan i uvažavajući utisak na organizatore dešavanja.  Možete obući neku laganiju varijantu odela ili  haljine sa prebačenom ešarpom ili maramom preko ramena. Izbegavajte džins, ma koliko da je moderan.
Nakit je dozvoljen u svakom obliku od zlata do bižuterije. I ovde povedite računa da sve bude uskladjeno.
Cipele ili sandale koje nosite van radnog mesta ( nije obavezna obuća sa zatvorenim prstima koja je u poslovnom dress code).

POZPRIŠTE
Odlazak u pozorište smatra se kultnim izlaskom, pa zato zaboravite na svakodnevnu garderobu, sportska ili poslovna odela, farmerke i patike. Za ovu priliku možete da obučete večernju toaletu, pogotovo ako su u pitanju opere ili koncerti klasične muzike. Dugačka haljina, cipele na visoku štiklu, krzneni ogrtač ili svilena ešarpa kao detalj, daće vam izgled romantičnih baroknih dama. Ako volite odela, onda bazirajte svoj elegantni stil na ostalom delu stajlinga- šminka, frizura, detalji. Važne su i boje odeće, koje govore o vama. Za gospodu su prihvatljive kombinacije odela ili pantalone i sako. Ovde uvek vodite računa o bojama i nijansama. Obavezan detalj je košulja sa kravatom. Ako niste ljubitelj kravate, onda zakopčajte dugmiće ili ostavite samo jedno neotkopčano. Majice, dukserice i slične komade odeće ostavite za ležernije prilike.

KLUBOVI I DISKOTEKE Klubovi su mesta gde  uživate u muzici, društvu i tu se potpuno opustite. Nemojte izgledati uniformisano, bez imalo svog ličnog pečata. Sve što je moderno ne znači da je i dopušteno svakoj figuri. Nije sve u otkrivanju ženskih atributa, sa uskim majicama do pupka (nisu više ni moderne), ultra mini suknjama ili modernim helankama. Zaboravite odeću koju nosite u šetnji. Vunene čarape, džempere, šarene pantalone ili neki fitnes detalj.   Za klubove birajte laganije materijale. Obucite se slojevito da možete da se raskomotite ako vam zbog gužve ili igranja postane vrućina. Neka sve bude u savršenim bojama. Pažljivo birajte detalje. Zapamtite!! Ne otkrivajte isuviše svoje telo, neka se ženstvenost i lepota naslućuju.

Izvor: fengshuisrbija.com

Autor teksta:Mima Mikovic

 

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi: dekor garderoba stil

Najnovije vesti