Gordana Bjelica: Od oca svoje kćerke nikad nisam ništa tražila

Gordana Bjelica: Od oca svoje kćerke nikad nisam ništa tražila

Autor: | 30/05/2013

0

Glumica Gordana Bjelica, koja je široj javnosti poznata po ulozi sekretarice Bebe u seriji „Srećni ljudi“, ponovo je skrenula pažnju na sebe učešćem u rijaliti-programu „Farma“, na šta se odlučila na nagovor i podršku njene osamnaestogodišnje kćerke Teodore. Poznata dama tvrdi da je njen motiv da se privremeno preseli u Lisoviće, između ostalog, bio da skrene pažnju na samohrane roditelje u našoj zemlji koji su u nezavidnoj situaciji jer je svoju mezimicu odgajala sama.
- Osim što sam želela da skrenem pažnju na problem nataliteta u našoj zemlji, ovo učešće je zadovoljilo i moju glumačku i ljudsku radoznalost. Kao i u svakom rijalitiju i ovde su postojali favoriti, a to su osobe koje su se svađale, jer se publika stavlja na mesto jednog ili drugog, a bili smo i mi, laki luzeri koji smo se držali po strani. Trudila sam se da tokom boravka u „Farmi“ posmatram šta drugi rade što je za mene dragoceno iskustvo - tvrdi Gordana.
- Kada je mama dobila poziv za učešće, ja sam bila u Istanbulu gde radim u jednoj manekenskoj agenciji. Odmah sam došla u Beograd kako bismo porazgovarale o svemu i savetovala sam je da bude potpuno prirodna jer je ona sjajna osoba i znala sam da će je publika zavoleti - objašnjava lepa manekenka koja je, pošto je pre dve godine osvojila titulu mis šarma Srbije, izgradila zavidnu manekensku karijeru.
Uspešna majka i njena mezimica oduvek su jedna drugoj bile najveća podrška, što ne čudi budući da je Gordana kćerku odgajala kao samohrana majka, na šta je veoma ponosna. U medijima se ranije, u nekoliko navrata, pisalo da je otac Gordanine kćerke poznati novinar, ratni izveštač, da je preko suda zatražila dokazivanje očinstva i da se zbog toga suočila sa problemima, pa je prestala da u medijima pominje njegovo ime i prezime.
- Pre nego što sam u zrelim godinama ostala u drugom stanju imala sam brak u kome nisam uspela da se ostvarim kao majka i koji se završio sporazumno. Međutim, posle razvoda imala sam fatalnu vezu u kojoj sam neplanirano ostala u drugom stanju. Odluka da rodim dete bila je samo moja jer smatram da bi svaka žena koja je u mogućnosti trebalo da postane majka i nikada od muške strane nisam tražila bilo šta. Ko je Teodorin otac znamo ona, ja i on. Mi smo imale jedan ozbiljan razgovor na tu temu kada sam joj sve objasnila i više o tome ne pričamo - iskreno govori Gordana.
- Moram da priznam da sam ja želela dete, ali ne i brak, i zato od tog čoveka nisam ništa tražila. Bitno mi je da sam dete rodila iz ljubavi i da se to dogodilo sa dobrim čovekom. Njegove osobine danas primećujem kod svog deteta i kroz nju ja volim i njega. Želim mu srećan život i zdravlje, kako njemu, tako i svoj njegovoj deci - iskrena je glumica.
Njena kćerka Teodora nedavno je priznala svojoj majci da joj se divi na hrabrosti što se odlučila da je podiže potpuno sama.
- Na Uskrs sam priznala mami da joj se divim, što joj je mnogo značilo. Ja nisam dovoljno hrabra da bih se odlučila na takav korak jer mislim da se žene kao što je moja majka retko rađaju. Od nje sam tokom odrastanja dobila svu potrebnu ljubav, ali mi je, naravno, kao i svakom normalnom detetu nedostajao otac - iskrena je atraktivna osamnaestogodišnjakinja.
Gordana i njena kćerka imaju velike planove za budućnost. Dok mlada lepotica planira da se uskoro vrati u Istanbul, gde je veoma tražen model, njena majka se priprema za nove izazove.
- Pošto sam završila Fakultet dramskih umetnosti i Filološki fakultet, smer jugoslovenska i svetska književsnost, odlučila sam i da magistriram opšti menadžement sa temom retorike. Od tada na "BK univerzitetu" predajem retoriku i od septembra nastavljam sa radom. Osim toga, pišem i knjigu „Nevidljiva“ koju planiram da objavim, a moj roman „Suparnica“ već je doživeo nekoliko izdanja. Nedavno sam i na konkursu naše uspešne spisateljice Mirjane Bobić-Mojsilović poslala priču „Persijska mačka“ koja je, po njenoj oceni, ušla u nekoliko najboljih priča, pa bih volela da na osnovu tog teksta napravim scenario za predstavu - ponosno kaže Bjelica.

Tekst: Ivana Nikolić

Foto: Mirko Tabašević

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti