Pola sata sa... Nebojša Glogovac

Pola sata sa... Nebojša Glogovac

Autor: | 21/12/2012

0

Karijera renomiranog glumca Nebojše Glogovca traje gotovo dvadeset godina, a njegove vrsne uloge osvojile su srca brojnih ljubitelja domaće kinematografije. Četrdesettrogodišnji Nebojša je već petnaest godina u skladnom braku sa suprugom Minom, sa kojom ima dva sina, četrnaestogodišnjeg Gavrila, koji nosi ime po dedi priznatog glumca, i dvanaestogodišnjeg Miloša. Nebojša je veoma posvećen porodici i kada nije predan poslu i svojim ulogama, zbog kojih su mnogi filmovi, poput „Munje“, „Do koske“, „Nebeske udice“, postali antologijski, vreme provodi u prirodi sa sinovima i u šetnji kućnog ljubimca, psa Mece. Po završetku gimnazije Nebojša je upisao psihologiju, ali je ubrzo shvatio da je, ipak, gluma ono čime zaista želi da se bavi. Osim posla, voli motore i vožnju dvotočkaša, koja je njegov ventil od svakodnevnih obaveza. Talentovani glumac trenutno snima seriju „Ravna gora“, a nedavno je održana premijera njegovog filma „Artiljero“, u kome igra jednu od glavnih uloga sa mladim kolegama.
Kakva je vaša uloga u filmu Artiljero?
- Film je odličan, ovo nije prvi put da sarađujem sa rediteljem Srđom Anđelićem, a ovim ostvarenjem želimo da publiku vratimo u bioskope. U „Artiljeru“ igram Zlaju, starijeg brata glavnog junaka, koji je bio vođa navijača "Crvene zvezde", kada je ovaj fudbalski klub došao do evropskog i svetskog trona, i to je ono što on pamti i što je bio njegov život. Zlaja ima mlađeg brata koji gleda ovo "igranje po pesku" i gubi nadu i nekako mu sve to nije dovoljno vredno pažnje, ali pošto je mlad, hormoni ga teraju da pokuša da nađe smisao u životu, da nađe neke uzore, nešto čemu bi se divio. Ovaj film se obraća dvema generacijama, mojoj koja pamti sve uspehe "Zvezde", koji će teško biti prevaziđeni, i klince koji traže svoj prostor i svoje idole. Momenat kada shvatate da starite je upravo taj kada, kao ja, pamtite ono najbolje i tih uspomena ne želite da se odreknete.
Da li privatno navijate za klub sa "Marakane"?
- Navijam za "Zvezdu", ali sam jedan od onih navijača koji sede na zapadnoj tribini, što govori poznavaocima koliko sam vatreni navijač. Moj mlađi sin Mihajlo voli "Zvezdu" i fudbal i sa bratom od tetke Đorđem prati utakmice, dok starijeg Gavrila fudbal toliko ne zanima.
Kako objašnjavate pojavu da glumci veći deo slobodnog vremena provode u kafanama i pozorišnim bifeima?
- Neka vrsta boemštine i bežanje od emotivnih napora posle predstave neophodni su svakom glumcu. U francuskom zakonu čak postoji odredba koja trudnice i glumce, u nekom periodu posle predstave, oslobađa odgovornosti od iyvesnih prekršaja. Kad nastupaš, izazivaš emocije koje realno ne postoje u tebi. To prođe, završi se ta izmišljena drama i ti se opet vratiš, i može da bude teško osloboditi se toga. Otuda svi ponekada svratimo u kafanu.
Šta vam je najvažnije u vaspitanju vaših sinova?
- Želim da sinovima prenesem prave vrednosti, poštenje i iskrenost pre svega. Važno je da budu samostalni i da imaju zdrav odnos prema životu.
Kako se opuštate i odakle crpite energiju?
- Volim da pobegnem u prirodu gde su dobri i nasmejani ljudi, često idem na Divčibare. Kada sam u gradu, šetam se sa porodicom i vreme provodim u igri sa svojom decom. Naravno video-igrice i druženje sa bliskim prijateljima se podrazumevaju.
Da li ste svesni da ste miljenik ženskog dela publike?
- Naravno da takva pažnja prija, ali sva moja pažnja usmerana je na moju Minu.

Izvor: Life Content, Jelena Vlahović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti