"Balada o Pišonji i Žugi" na pozorišnim daskama

"Balada o Pišonji i Žugi" na pozorišnim daskama

Autor: | 22/03/2012

0

Dugo očekivana "Balada o Pišonji i Žugi" doživela je svoje dve martovske premijere u Atelju 212  i Omladinskom pozorištu DADOV. Poznati junaci iz kultnih pesama "Zabranjenog pušenja" oživeli su na beogradskim pozorišnim daskama, izazvavši veliku euforiju pred publikom.

U ovoj melodrami u režiji Vladana Đurkovića, a po tekstu Vladimira Đurđevića, mlade glumačke nade - Milan Marić (Pišonja), Nikola Jovanović (Žuga), Tamara Dragičević (Amila), Mihajlo Laptošević (Slavko Pjevač), Ivan Zekić (Guzonjin sin), Milena Živanović (Nensi) i Uroš Jovčić (Lepi) predvođene doajenom Zoranom Cvijanovićem uspešno su se predstavile beogradskoj publici.

Radnja Balade smeštena je uoči raspada SFRJ,  gde se netrpeljivost i političko-nacionalistička tenzija polako zahuhtava. Pišonja i Žuga, dvasedamanaestogodišnjaka  intuitivno osećaju da će se nešto ozbiljno izmeniti, međutim i dalje sanjaju o Dubrovniku, provodu i devojkama. Za  ove junake more predstavlja jedini vid bekstva od surove svakodnevice i  i ispunjenje najvećih tinejdžerskih želja.

"Balada o Pišonji i Žugi" uspešno je započela svoj pozorišni život, a vi požurite po svoje aprilske karte  i ovog proleća podelite Pišonjine i Žugine ideale. Makar samo u pozorištu.

Foto: DADOV

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti