Spremne za pokazivanje:Kako da imate savršene noge za leto

Bliži nam se leto, a to znači sezona kratkih sukanja i šortseva, što opet znači da noge moraju uvek da vam budu glatke i spremne “za pokazivanje”.

Bez obzira na to da li se depilirate voskim ili imate električni epilator, sve su šanse da barem ponekad, u nedostatku vremena, dlačice uklonite brijačem.

Ali, brijanje može da iritira kožu, pa je zato veoma važno da preduzmete neke korake kako bi vam koža izgledala lepo i glatko posle brijanja.

Tajming – vreme kada se brijete odlučuje o “rezultatima”

Ako se pripremate za leto, verovatno trenirate u teretani. Ali, veoma je važno da pokušate da izbegnete brijanje pre treninga.To posebno važi ako idete na plivanje, jer će posle brijanja pore biti otvorene i veće su šanse da dođe do iritacije, posebno od soli dok se znojite ili od hlora u bazenu.

Dakle, najbolje je da se brijete posle treninga, a ako to radite pre teretane, barem obucite neku širu odeću.

Pripremite se – piling pre brijanja smanjuje šanse za urastanje dlaka

Urastanje dlaka nije nimalo lepo, a uklanjanjem sloja mrtvih ćelija kože dlačice omekšavaju, pa ih je lakše skinuti brijačem.

Prava oprema – bacite stari brijač

Ako u kupatilo imate brijač koji je star nekoliko nedelja ili meseci, bacite ga. Veoma je važno da redovno menjate brijače da biste se dobro obrijali jer kao što znamo, sečivo se istupi i efekat brijanja nije baš tako dobar.

Posebno je važno da ne koristite stari brijač kada sređujete bikini zonu jer su dlačice tu grublje, a koža osetljivija.

Pravac brijanja – pogrešan

To je najčešća greška koju ljudi prave – briju se u smeru suprotnom od rasta dlake. Stručnjaci naglašavaju da je najbolje da se brijete u smeru rasta dlaka.

Možda ćete bolje “prići” koži ako brijete u suprotnom smeru, ali tako se dlačice lakše saviju i dođe do iritacije.

Takođe, savetuju da se brijete kratkim pokretima i da ne prelazite preko istog mesta više puta – ako morate da pređete, sve su šanse da vam treba novi, oštar brijač.

Nega posle brijanja

Veoma je važno da negujete kožu poslu brijanja. Najbolje je da koristite losion bez mirisa, sa alojom, kako biste umanjili crvenilo i umirili kožu.

Ako se slučajno posečete najbolje što možete da uradite je da stavite malo ulja čajevca na vatu i očistite posekotinu, ili je prekrijte vazelinom kako biste zaustavili krvarenje.

Hellomagazin.rsMondoGuliver/Thinkstock

Više o temama: