Za miran i udoban san: Izbor odgovarajućeg dušeka i jastuka veoma je važan da biste tokom noći mogli dobro da se naspavate

Za miran i udoban san: Izbor odgovarajućeg dušeka i jastuka veoma je važan da biste tokom noći mogli dobro da se naspavate

Autor: | 26/04/2024

0

Da biste se ujutru probudili ispavani i orni za dan pred vama, neophodan je kvalitetan san. Udoban dušek i jastuk najbitniji su za oporavak tela tokom noći i zbog toga je veoma važno da odaberete one koji će vam obezbediti san bez prevrtanja i buđenja.

Dušek bi trebalo da telu pruža potporu, posebno karlici i kičmi kako bi se smanjio pritisak na njih. Na taj način se sprečavaju bolovi u vratnom delu kičme, leđima i zglobovima. Jastuk takođe ima važnu ulogu pošto pruža podršku vratu i glavi.

Shutterstock

 

Bilo bi dobro da odaberete onaj koji vam najviše odgovara zavisno od položaja tokom spavanja, što će smanjiti prevrtanje tokom noći i obezbediti više neprekidnog sna. Pravilna potpora telu omogućava normalan protok krvi i sprečava utrnulost, smanjuje napetost i opušta i um i organizam, što omogućava da se ujutru probudite odmorni.

Kako bi vam tokom noći bilo maksimalno udobno, opredelite se za posteljinu od prirodnih materijala, pre svega pamuka.

Oaza mira i harmonije

Sto odsto prirodni i organski dušeci i jastuci brenda Hevea obezbeđuju zdraviji način života, bez nesanice, alergija i bolova u telu.

Hevea proizvodi 100 odsto prirodne i organske jastuke i dušeke koji stvaraju oazu mira i harmonije u vašem domu i ključni su za zdraviji načina života. Svi proizvodi ovog brenda dobri su za ljude i za planetu, svaki nosi pečat istinskog kvaliteta i ekološke odgovornosti.

Koliko zdrav način spavanja i materijal na kome spavamo doprinose našem opštem blagostanju ističe Silvana Filipović, direktor kompanije "Hevea natural sleeping D.O.O".

Zašto ste se odlučili za proizvodnju 100 odsto prirodnih proizvoda za spavanje?

- Ideja za naš brend nastala je posle dugog istraživanja, kao i ličnog iskustva prouzrokovanog alergijama, nesanicom, bolovima u vratu i leđima. Dugogodišnji prijatelj koji deli ista interesovanja ponudio mi je jastuk od 100 odsto prirodnog lateksa. Objasnio mi je da je to jastuk napravljen od mleka nekog drveta. Od tada kreće magija.

Promo

 

Kako su ljudi reagovali kad ste im predstavili ideju?

- Većina nije bila upoznata sa materijalima na kojima spava i njihovim potencijalnim uticajem na zdravlje. Iznenadila me je veoma pozitivna reakcija ljudi, bili su oduševljeni potpuno prirodnim sastavom naših proizvoda.

- Mnoge je zateklo saznanje da sintetički materijali mogu značajno da utiču na zdravlje, posebno kada su u pitanju alergije, nesanica i bolovi u telu, kao i da su izazivači raznih malignih oboljenja.

U čemu je razlika između prirodnog lateksa i ostalih konvencionalnih (sintetičkih) materijala koji su trenutno zastupljeni na tržištu?

- Prirodni lateks je takve pH vrednosti da ne pogoduje nastanku grinja, bakterija i buđi. Jezgro naših proizvoda ima sedam zona prozračnosti za filtraciju vazduha, što doprinosi da koža bolje diše tokom sna. Ono reguliše vlažnost tela tokom noći i pruža savršenu podlogu.

- Da bismo ponudili 100 odsto organski proizvod, i navlake su od 100 odsto organskog pamuka i vune, sa karbon mrežom koja dodatno štiti od elektromagnetnog zračenja. Iskoristiti ono što nam priroda nudi, vrhovna je zapovest, čime se rukovodi Hevea. Prirodni materijali obezbeđuju telu uravnoteženo stanje. Zato koristimo sirovine koje dolaze iz prirode i koje mogu ponovo prirodno da se razgrade.

Telefon: 060/344 00 80, Instagram: hevea_natural_living, Facebook: HEVEA natural living, www.hevea.rs

Promo

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo