U2 održali veliki besplatni koncert na Trafalgar trgu u Londonu

Povezane vesti

Irska grupa U2 održala je u subotu uveče veliki besplatni koncert na Trafalgar trgu u Londonu, uoči svečane dodele evropskih muzičkih MTV nagrada.

Pevač Bono u nastup je ubacio aktuelnosti i aktivizam kojim se proslavio koliko i svojom muzikom, pozivajući fanove da visoko u vazduh podignu transparente koje su poneli na koncert.

“Manifestacije na kraju deluju, one pokreću stvari, polako, ali sigurno”, rekao je Bono publici koja je ulaznice dobila besplatno na nagradnoj igri koju je organizovao kanal MTV.

A post shared by Marcela (@mmr2108) on

Reči Martina Lutera Kinga bile su projektovane na džinovskom ekranu, a Bono je progovorio i o rodnoj ravnopravnosti.

A post shared by M.F.A® (@marrkarruda) on

Bend je odao počast žrtvama samoubilačkog napada počinjenog u maju u Mančesteru u koncertnoj dvorani, u kojem su 22 osobe ubijene. Irski roker je u masu bacio i zastavu svoje zemlje, ali je istovremeno pozdravio London “kao prestonicu sveta”.

A post shared by Neil Kotak (@kotakmoments) on

– Potrebni smo jedni drugima i više je onoga što nas povezuje nego razdvaja – rekao je obraćajući se londonskom gradonačelniku Sadiku Kanu koji je održao uvodnu reč pre koncerta.

A post shared by Sabine Kunze (@sabinehkunze) on

Nakon nastupa U2 usledio je DJ Dejvid Geta, koji će takođe nastupiti na dodeli MTV nagrada.

A post shared by @cdn_panda1 on

Večerašnji spektakl vodiće britanska pevačica poreklom sa Kosova, Rita Ora, i biće to veliki povratak ceremonije dodele nagrada u London, prvi put nakon 1996. godine.

A post shared by U2 Breathe (@u2_breathe) on

Ostale vesti iz rubrike