Ovakav kolač sa jagodama još niste probali: Danijela Pantić ima savršen recept za prolećnu poslasticu

Ovakav kolač sa jagodama još niste probali: Danijela Pantić ima savršen recept za prolećnu poslasticu

Autor: | 16/04/2024

0

Recept Danijele Pantić za veganski kolač

Voditeljka Danijela Pantić, koja već duži niz godina praktikuje ishranu koja isključuje sve proizvode životinjskog porekla, napisala je “Vodič za vegane” u kojem je sabrala na desetine recepata za slane i slatke poslastice.

Arhiva Hello!

 

Imajući u vidu da je u toku sezona jagoda, izdvajamo recept za sirovi brauni sa jagodama. Ukoliko više volite neko drugo bobičasto voće ili želite da eksperimentišete receptom, možete upotrebiti i maline, kupine ili ribizle.

Pročitajte: Danijela Pantić: Moj sin neće znati šta je čokolada

Sirovi brauni sa jagodama priprema se brzo i jednostavno, bez pečenja.

Sastojci:

- 2 šolje ovsenih pahuljica

- 2 šolje biljnog mleka

- šolja svežih urmi

- 100 grama otopljene veganske crne čokolade

- kašika kokosovog ulja

- 2 kašike putera od lešnika

- kašika rogača

- 1-2 šolje kokosovih ljuspica

- ½ štapića vanile

- na vrh noža himalajske soli

 

 

Priprema:

Urme očistite od koštica i potopite u vodu 30 minuta. Sameljite ovsene pahuljice u procesoru hrane i odložite ih u činiju. Ubacite urme u aparat i meljite minut-dva, a potom dodajte ostale sastojke, osim ovsenih pahuljica i mleka.

Meljite kratko i polako dodajte mleko i ovsene pahuljice, sve dok se ne formira čvrsta smesa.

Ako je smesa previše retka, dodajte kokosove ljuspice, ako je gusta, dodajte još biljnog mleka.

Pročitajte: Razlog više da bude omiljena - Voćka koju možete neograničeno jesti čak i kad ste na dijeti

Izlijte kolač u kalup obložen papirom za pečenje i ostavite da odstoji u frižideru dva sata.

Kada se brauni stegne, isecite ga na parčiće. Pre serviranja dodajte sveže ili smrznuto bobičasto voće: jagode, maline, ribizle ili brusnice.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Arhiva Hello!

Pročitajte još