Kejt Midlton ovog puta želi da se porodi kod kuće: Bilo bi to lepo iskustvo za porodicu, posebno za Džordža i Šarlot

Povezane vesti

Vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton (36) rodila je sina Džordža (4) i ćerku Šarlot (2) u londonskoj bolnici St. Mary i nije bilo nikakvih komplikacija.

Midlton je rekla kako bi volela svoje treće dete da rodi kod kuće u palati Kensington ili u rezidenciji Anmer Hal gde živi s princom Vilijamom (35). 

– Raspravljala je o tome s Vilijamom i on je podržava u tome. Oboje smatraju da bi bilo lepo za porodicu da imaju porođaj kod kuće, posebno za decu Džordža i Šarlot – ispričao je prijatelj para. Usto, veruju da će tako izbeći gužvu pred bolnicom koja je bila posle rošenja sina i ćerke. Naime tada je stotine fanova okružilo bolnicu iščekujući njihov izlazak.

– Misle da to nije bilo u redu prema drugim pacijentima bolnice. Njihova porodica i prijatelj nisu mogli da ih posećuju kao inače – rekao je prijatelj para i dodao kako žele da izbegnu takvu situaciju ovog puta. Sigurni su da će porođaj kod kuće biti mirniji i neće morati da se opterećuju putovanjem.

Midlton je htela da rodi i Šarlot kod kuće, ali ju je porodica ‘naterala’ da to učini u bolnici St. Mary gde je pokojna princeza Dajana dobila prinčeve Vilijama i Harija. Vojvotkinju su upozorili da ne žele da rizikuju sa devojčicom koja je četvrta u redu za presto.

Ipak, članice kraljevske porodice su u prošlosti rađale kod kuće. Kraljica Elizabeta II (91) rodila se u kući svojih roditelja, a svoje sinove Ćarlsa (69), Endrjua (57) i Edvarda (53) je ‘donela na svet’ u palati Bakingem, a ćerku En (67) u kući Klarens.

Ostale vesti iz rubrike