Tereza Kesovija bez dlake na jeziku: I Mocart je pisao zabavne pesme, ali nigde nije bio na granici jeftinoće

Povezane vesti

Legendarna pevačica i večna diva regionalne muzičke scene uvek bez zadrške govori o različitim temama. Ovog puta Tereza Kesovija oštro je progovorila o domaćoj sceni, estetskim zahvatima svojih mlađih koleginica…

– I Mocart je pisao zabavne pesme, ali nigde nije bio na granici jeftinoće, kiča. Ovo danas, ovi pesmuljci, to je katastrofa – izjavila je Tereza Kesovija na temu današnjih hitova koji vladaju televizijom.

Osvrnula se i na tekstove pesama nekih pevača.

– Sećam se jedne pesme: mrav nosi teret, mislim – kako mrav nosi teret ljubavi? A gde ću? Mislim, ja nisam mrav! Nosi mi se bela boja? Ako ti se nosi bela boja – što moraš vikati da ti se nosi bela boja? – objasnila je Tereza.

 

Šezdeset godina je na estradi, ali sve više strahuje za svoje naslednike, kojih, priznala je – nema.

– Jedino kad bi me neko klonirao, kao što je Barbra Strajsend uradila s psima. Ne, ne. Ne može se naći neko isti – poručila je pevačka legenda.

Iako su scena i muzika njen život, zdravlje joj je iznad svega.

– Moje zdravlje je kao zdravlje prosečnog čoveka, što znači da mi je zdravlje – loše. Svi mi negde pomalo glumatamo ako nismo mladi da to što nas malo bolucka nije ništa. Tako ja sebi ponavljam – nije mi ništa, a ima mnogo stvari koje nisu dobre. Ali savršeno se nosim s njima zato što im prkosim – rekla je.

 

Osvrnula se Tereza Kesovija i na trend pevačica koje sve više vremena provode u ordinacijama estetske hirurgije.

One mlade žele biti još mlađe, s čim se ne slažem jer kad si mlad, onda si lep i nemaš šta da popravljaš. Ako ideš da menjaš nosinu, menjaš celu fizionomiju. Valjda što je žensko lice lepše pre dobije posao – može biti i gluplja, ali bar dobro izgleda – tvrdi.

Ovih dana proslavlja trideset godina od objavljivanja vinila ‘Live in l’Olympia‘ reizdanjem Croatia Recordsa. Tog davnog 18. aprila 1978. godine Tereza Kesovija svojim je glasom, energijom i posebno strašću osvojila publiku najvažnijeg pariskog hrama muzike.

Ostale vesti iz rubrike