Kraljevsko venčanje: Srpski princ Đorđe Karađorđević će reći “da” princezi Felon u crkvi na Oplencu

Povezane vesti

Srpski princ Đorđe Karađorđević i njegova izabranica Felon Rejman venčaće se danas u crkvi Svetog Đorđa na Oplencu i to u narodnim nošnjama.

Nekoliko nedelja pred ceremoniju crkvenog sklapanja braka, mladenci su počeli svakodnevno da vežbaju i igranje narodnog kola, kao i ostale običaje kako bi u potpunosti ispoštovali našu tradiciju.

– Spremni za naše venčanje – napisala je princeza Felon kraj fotografija u narodnoj nošnji.

Ovo mesto veoma je važno porodici Karađorđević zbog istorije i svetosti koju čuva. Baš na tom posebnom mestu nakon 94 godine održano je prinčevsko venčanje prošle godine, kada su Ljubica i Mihailo Karađorđević izgovorili sudbonosno “da”.

Službu će obaviti Vladika šumadijski Jovan. Mladence  dočekuju deca u nošnjama, a to je bila želja buduće princeze Felon.

Nakon svečane ceremonije, baš kao i tada, mladenci će brojne zvanice iz zemlje i inostranstva ugostiti u Belom dvoru.

– Oboje smo vrlo uzbuđeni zbog venčanja. Veoma smo privilegovani zbog toga što imamo mnogo ljudi koji putuju iz celog sveta kako bi sa nam podelili taj poseban dan – kažu princ i njegova partnerka.

Felon obožava srpsku tradiciju, obilazi muzeje, mnogo toga je čula o našoj istoriji pa nije čudo što je odlučila da se uda u narodnoj nošnji.

– Đorđe i ja ćemo nositi narodnu nošnju na venčanju zato što nam je namera da očuvamo srpsku tradiciju i u toj nošnji ćemo dočekivati goste – otkrila je Felon Rajman Karađorđević.

Njih dvoje su se upoznali na takmičenju karatea u Londonu, i to ih je spojilo. Odlučili su da se venčaju na godišnjicu zabavljanja. Oni su u Škotskoj tada organizovali građansko venčanje.

Bila je prvak Evrope i Velike Britanije u karateu, sportu koji trenira i princ Đorđe koji ima i crni pojas. Đorđe i Felon imaju istovetne tetovaže na rukama koje simbolišu večnost:

– Naše identične tetovaže simbol su večnog trajanja. To je bio poseban način da jedno drugom obećamo da ćemo zauvek ostati zajedno – objasnio je princ Đorđe.

Ostale vesti iz rubrike