Kako Mira Banjac sprema paštetu od fazana, Tihomir Arsić kukuruznu pogaču, a Petar Božović srpske „škampe“ i „lignje“ od škembića, videlo se na promociji knjige Milana D. Špičeka i Mine Mart „Kuvar(n)i glumci“, na Filskim susretima u Nišu. Knjiga, u izdanju „Lagune“, sadrži 33 recepta i portreta velikana naše glumačke scene, koji rado kuvaju, a još radije uživaju u dobrim specijalitetima. Kažu da su o kuvanju mnogo naučili od neprevaziđenog niškog ugostitelja Kokana Mandića Amerikanca.
- Niko me od glumaca nije odbio, svi su rado pristali da se predstave kao obični ljudi, koji vole dobro jelo - priča Milan D. Špiček za Novosti. - Odazvali su se mojoj molbi i pomogli da napravimo jedinstvenu knjigu. Svaki recept je autorizovan i može da se proba.
- Srpske „lignje“ se spremaju tako što se škembići obare, iseku, potope u sirće i stave u frižider - kaže Petar Božović. - A „škampe“ pripremam tako što opet uzmem škembiće, jaja, brašno,umotam u prezle i bacim u fritezu. Tu je i tartar salata,majonez, malo paprike, potom se servira, a najbolje je da se umače i tako jede. Sve zaliti obilnim gutljajima vina, dok je hladno i džabe.
Mira Banjac voli da priprema paštetu od fazana, jer je njen sin Brana strastveni lovac. Kada već donese ptice, ona se dohvati varjače, a u sve doda i malo guščije masti iz Pešte.
Pročitajte još
Veljko Ražnatović ostaje bez novca! Država mu neće uplaćivati, ovo je RAZLOG
Veljko Ražnatović neće dobiti novac
29/04/2024
Saznajte višeStiže drugo dete Mariji Šerifović? Pevačica iznenadila priznanjem
Priznanje Marije Šerifović iznenađenje
29/04/2024
Saznajte višeTajna Zorice Brunclik i Kemiša isplivala posle 37 godina: Upoznajte Ninu Aranđelović
Tajna Zorice Brunclik isplivala
28/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)