Jedino u Savremenoj: Najbolji finski model obrazovanja od sad dostupan i vašem detetu

Jedino u Savremenoj: Najbolji finski model obrazovanja od sad dostupan i vašem detetu

Autor: | 23/07/2021

0

Finski model obrazovanja konačno je i zvanično stigao u Srbiju. Kroz internacionalno partnerstvo sa prestižnim finskim edukativnim sistemom New Nordic School, Savremena je postala jedina akreditovana škola u regionu sa finskim modelom obrazovanja.

Nije tajna da finsko obrazovanje već decenijama važi za najbolji školski sistem na svetu. Učenici koji konstantno postižu najviše rezultate na PISA testovima, razvijanje dečje kreativnosti, otkrivanje skrivenih talenata i negovanje učeničkih afiniteta samo su neki od razloga zbog kojih čitav svet sa divljenjem gleda na finsko obrazovanje.

Promo

 

Inovativni nordijski sistem koji transformiše obrazovanje

New Nordic School Educational System je ugledna finska obrazovna institucija koja na inovativan i savremen način transformiše svetsko obrazovanje od predškolskog uzrasta do fakulteta.

Tako New Nordic School donosi personalizovano i svrsishodno učenje, kreirajući jedinstven obrazovni put za svako dete. Zbog toga učenici koji imaju sreću da se školuju po finskim principima i standardima na interaktivan i sveobuhvatan način usvajaju temeljna interdisciplinarna znanja podjednako primenjiva u najrazličitijim krajevima planete.

Nordijski pristup nastavi počiva na uspešnom finskom kurikulumu, ali je takođe prožet najboljim svetskim nastavnim praksama i standardima. Visoki edukativni standardi, inovativne prakse i moderan pristup glavni su razlozi zbog kojih je partnerstvo sa New Nordic Schoolom omogućeno samo najboljim svetskim školama. A jedna od njih upravo je Savremena, zahvaljujući čemu će i učenici u Srbiji imati priliku da se školuju po visokim principima najkvalitetnijeg finskog obrazovanja.

Kako izgleda nastava po finskom modelu obrazovanja u Savremenoj?

Kroz partnerstvo sa New Nordic Schoolom, Savremena je u svoje nastavne pristupe implementirala čuveni Nordic Baccalaureate program. Reč je o sveobuhvatnom i interdisciplinarnom kurikulumu koji se temelji na personalizovanom pristupu učeniku i u koji je utkano 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija.

 

Nastava po Nordic Baccalaureate programu u Savremenoj počiva na 6 inovativnih principa modernog obrazovanja:

1) future-ready učenje: škola okrenuta pripremi učenika za uspeh u 21. veku;

2) lokalizacija kompetencija: upoznavanje sa globalnim znanjima i veštinama i njihova primena u konkretnim kontekstima;

3) svrsishodnost učenja kroz primenu u stvarnom svetu: otkrivanje smisla učenja kroz ukidanje granice između učionice i sveta koji nas okružuje;

4) personalizovana nastava: školovanje prilagođeno učenikovim afinitetima, talentima i potrebama;

5) interdisciplinarni pristup: povezivanje gradiva iz različitih predmeta u jednu celinu;

6) blagostanje i sreća učenika: pomaganje učenicima da odrastu u srećne i ispunjene pojedince.

Sveobuhvatno i stvarno drugačije obrazovanje po svetskim standardima

Savremena osnovna škola i gimnazija su jedinstvene future-ready škole u regionu sa najsavremenijim pristupom u obrazovanju, koji učenike priprema za uspešan život u 21. veku. Prestižni Cambridge program i moderno nacionalno obrazovanje, jedinstveni problem solving pristup, personalizovan pristup svakom učeniku, interdisciplinarna i projektna nastava sa posebnim fokusom na STEAM predmete i pametna upotreba edukativne tehnologije samo su neki od inovativnih nastavnih pristupa zbog kojih učenici ovih škola sa osmehom izrastaju u sposobne i uspešne ljude. Finski model obrazovanja dodatno će upotpuniti već najsavremenije školovanje i pomoći učenicima da još brže i kvalitetnije usvajaju važna znanja i veštine primenjive u svim krajevima sveta.

Omogućite svom detetu savremeno obrazovanje po najvišim finskim standardima.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin