Film koji budi gradove, ljude i emocije

Film koji budi gradove, ljude i emocije

26/06/2017

0

Može li advertajzing biti umetnost? Ako pitate brend Doncafé, odgovor je da može.

„Moj grad se budi“ je naziv prvog kratkog dokumentarnog filma o jutru i ljudima. Kako je kafa glavni pokretač svakog jutra, Doncafé je pozvao ljude iz svih krajeva Srbije da zabeleže svoje jutarnje uživanje u kafi i pošalju ga na sajt www.mojgradsebudi.doncafe.rs, kako bi se odabirom najboljih, napravio film o buđenju svih nas.

Mnoštvo video zapisa je poslato tokom čitavog konkursa, a stručni žiri je odabrao najupečatljivije i nastao je optimistični dokumentarac koji budi emocije. Prva jutarnja premijera održana 25. juna u bioskopu Cineplexx Ušće, izazvala je burne reakcije publike i gromograsan aplauz. Šira publika mogla je film da pogleda i online, paralelno sa održavanjem premijere u bioskopu.

 

- Reditelj se obično oslanja na kreativnost i talenat svojih najbližih saradnika – scenariste, direktora fotografije,  a čar ovog projekta je upravo to što su ljubitelji Doncafé-a koautori filma o buđenju gradova. Rezultat je, čini mi se,  jedna vrlo simpatična emotivna i žanrovski kolažna roller-coaster vožnja u kojoj su naši “džezveri” na originalan način prikazali optimizam i pozitivinu sliku sveta koji ih okružuje – ističe reditelj.

Ideja za film potekla je iz agencije Leo Burnett, koja je kroz svoju dugogodišnju uspešnu saradnju sa klijentom Strauss, prepoznala pravo vreme za pomeranje granica u advertajzingu. Naravno, uz klijenta kao što je Doncafé, koji ima hrabrosti i odlučnosti za nesvakidašnje projekte kao što je ovaj, inspirativno je raditi, tvde u agenciji Leo Burnett.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/M G printscr/youtube
Tagovi: Doncafé

Pročitajte još

Najnovije vesti