"Dolce & Gabbana" za 2016 – Italija je ljubav!

"Dolce & Gabbana" za 2016 – Italija je ljubav!

Autor: | 29/09/2015

0

Posetioci “Nedelje mode” u Milanu jedva su dočekali reviju domaćeg brenda “Dolce & Gabbana”, a kreativni direktori prestižne kuće nisu ih razočarali. Uostalom, Domeniko Dolče i Stefano Gabana ne bi ni mogli da nas razočaraju. I ovoga puta su zajedničkim snagama iskazali ogromnu ljubav prema domovni, predstavivši još jednu kolekciju o kojoj će se dugo pričati.

Revija je otvorena žutom haljinom ukrašenom ilustracijama katedrale Santa Maria del Fiore i sloganom “Italija je ljubav”, kako glasi i naziv nove linije. Natpise “Ja volim Italiju” i slične videli smo i kasnije na majicama i haljinama različitih dezena i boja. Sve je bilo u znaku ove zemlje, od ulaza na scenu dizajniranog kao štand mediteranskog voća, do muzike sa retro zvukom i atmosferom koja je podsećala na atmosferu sa veselih ulica italijanskih gradova.

Korpe od slame sa mnogo detalja, heklane torbe, cveće, printovi rimskog Panteona, Koloseuma, Mikelanđelovog Davida, toskanska polja, suncobrani, retro naočare za sunce – cela Italija u malom na pisti!

U obilju jarkih boja i šarenila, Dolče i Gabana uspeli su da ostanu verni i svojim elegantnim crnim čipkanim haljinama i jednostavnijim modelima. Nema sumnje da će ovaj svojevrsni modni omaž Italiji biti izuzetno popularan tokom narednog proleća i leta.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Guliver / Getty Images

Pročitajte još