Da li je moguće? Penzija Aleksandra Berčeka je ovolika

Da li je moguće? Penzija Aleksandra Berčeka je ovolika

Autor: | 07/04/2024

0

Penzija Aleksandra Berčeka iznenadila mnoge

Za Aleksandra Berčeka mnogi će reći da je jedan od najvećih glumaca na ovim prostorima, a on je svoj talenat dokazivao idući iz uloge u ulogu, i iznova pokazujući sve čari svog glumačkog umeća.

Antonio Anhel / Ata images

 

Iako je 4. septembra napunio 73 godine, a već neko vreme je i u penziji, i dalje se aktivno bavi profesijom u kojoj je ostavio neizbrisiv trag.

O Aleksandru Berčeku mnogo smo više saznali kroz uloge koje je tumačio, nego kroz intervjue koje je izuzetno retko davao.

Pročitajte: Evo kolika je penzija Slavka Štimca - Da li je zaslužio toliko?

Možda je ponajviše otkrio u emisiji „TV lica – kao sav normalan svet”, gde je pričao o roditeljima, detinjstvu koje je obeležilo siromaštvo, školovanju. Poneku reč izgovorio je i o naslednicima, ali o ženama ni toliko.

Ipak, poznato je da se dva puta ženio. Sa prvom suprugom Svetlanom dobio je Nikolu i Milicu. Druga supruga Ana, Berčekova je koleginica, glumica, a sa njom ima Minu i Miloša.

- Nisam mnogo bio sa decom dok su odrastali, na moju nesreću. To mi je velika žalost, ali takav je bio sticaj okolnosti - poverio se u razgovoru sa Tanjom Peternek, a na pitanje da li su deca dolazila da ga gledaju u pozorištu, u šali je odgovorio:

- Mislim da oni i ne znaju da sam glumac. Nisam ih vaspitavao po sistemu „idemo da podržimo tatu”. Tek sada, kada su malo ostarili, traže mi neki put karte za premijere (smeh).

Antonio Ahel/ATAImages

 

Rođen je u Vrdniku 1950. godine, a došao je u Beograd 1969. godine.

Dobio je čak tri stipendije i kao student zarađivao više novca nego što je njegov otac imao penziju.

Kako su mediji pisali, upravo je novac bio razlog što su se on i otac zavadili. Čak je i sam glumac jednom prilikom pričao o tome.

Pročitajte: Život su mu obeležile dve žene - Aleksandar Berček o njima nikada ne govori, ovo su Svetlana i Ana

- Posle druge godine, doduše radio sam i jedan film, kupim polovnog fiću.

- Doteram ga kući a moj otac, koga su zvali Lala milicajac, kaže: ‘Čime si ovo došao? Čiji je ovo auto?’, a ja kažem: ‘Moj’, a on će na to: ‘A ne može to tako’, i sedne na bicikl i ode u miliciju da me prijavi.

- Dođu dva policajca koje znam, naši prijatelji - ispričao je glumac u jendom intervjuu, pa dodao da su mu policajci pogledali saobraćajnu i potvrdili ocu da su kola stvarno njegova.

Penzija Aleksandra Berčeka iznenadila javnost

Aleksandar Beček danas ima 73 godine, a prošle godine odlukom Vlade Srbije našao se na spisku umetnika koji su dobili nacionalnu penziju.

Naime, Vlada Srbije usvojila je na sednici predlog komisije o dodeli priznanja za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi.

M.M./ATA Images

 

Dvadeset umetnika, među kojima su Aleksandar Berček, Slavko Štimac, Radoš Bajić i Dejan Savić, dobijaće do kraja života dodatak od 64.730 dinara na redovnu penziju, tzv. nacionalnu penziju, piše Kurir.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs M.M./ATA Images