Novi skandal trese filmski svet: Posle Mike i Lečića glumice optužuju njega - krivi su droga i alkohol

Novi skandal trese filmski svet: Posle Mike i Lečića glumice optužuju njega - krivi su droga i alkohol

Autor: | 06/04/2024

1

Novo seksualno uznemiravanje glumica

Proteklih meseci brojne glumice iznele su niz optužbi za, u najmanju ruku, neprimereno ponašanje pojedinih kolega. U toku je suđenje Miki Aleksiću kojeg je Milena Radulović optužila za silovanje. Loše iskustvo imala je i Iva Ilinčić. Poslednja u nizu oglasila oglasila se Anđela Jovanović, koja je odbila da snima sa Branislavom Lečićem.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Talas optužbi, nažalost, dolazi i iz Hrvatske. U centru skandala našao se reditelj Dalibor Matanić, našoj publici poznat po serijama „Novine”, „Područje bez signala”, „Ćutanje”...

Pročitajte: Anđela nije jedina odbila da se nađe u kadru sa Lečićem - Ova glumica rekla mu NE iz užasavajućeg razloga

Prva reakcija na informaciju da je Matanić seksualno uznemiravao žene, stigla je u vidu otkaza koji je dobio od velike evropske serije. Zatim je ostao bez kampanje za jedan ženski časopis, a izgubio je i predizborni angažman za vodeću hrvatsku političku stranku.

Dalibor Matanić oglasio se javnim pismom u kojem je, između ostalog, naveo da više od 20 godina brine na setu da žene imaju mir preko potreban za glumačku koncentraciju, pa i da je znao da daje otkaze onima koji to nisu poštovali.

- Iskreno i neizmerno žalim zbog svojih neprimerenih postupaka, koji su izazvali kod pojedinih žena osećaj uznemirenosti i neprijatnosti.

- Nisam bio svestan svog pogrešnog pristupa prema koleginicama van seta. Ne postoji opravdanje ni izvinjenje za moje postupke - napisao je reditelj, koji je za svoje postupke okrivio drogu i alkohol.

Antonio Ahel/ATAImages

 

- Naš posao je užasno stresan, ali to me, naravno, nikako ne opravdava. Delu žena već sam se lično izvinio i molio ih za oproštaj. Nastaviću to najponiznije i s punim respektom da radim tokom lečenja – istakao je reditelj koji se, u međuvremenu, prijavio u ustanovu za lečenje zavisnosti.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Ovim povodom javnosti se obratila i Tihana Lazović, koja je često snimala sa prozvanim rediteljem.

„To što moja saradnja sa Daliborom Matanićem nikada nije bila neprimerena, neprofesionalna i neprijatna, apsolutno ništa ne znači. Štaviše, potvrđuje da je vešto manipulisao nama koji smo godinama sarađivali s njim, napravio od nas majmune i vrlo lukavo „ciljao” svoje žrtve koje su uglavnom mlade devojke na početku karijere”, napisala je na svom Instagramu.

I

 

„Svi smo odgovorni. Stojim i podržavam sve devojke i žene koje su ispričale svoje priče. Nadam se da će ovo podstaći i ostale žrtve da istupe, progovore i prijave. Ne samo Dalibora Matanića. Sve njih”, poručila je glumica.

Boško Karanović

 

Tihani je stigla podrška od brojnih koleginica iz Srbije: Milene Radulović, Lene Kovačević, Jelene Stupljanin... O ovoj temi, po svemu sudeći, tek će se govoriti.

Komentari (1)

Loading
Milan Petrović A.K./ATAImages