Udovica Olivera Dragojevića otkrila tajnu čuvanu decenijama: Ovo je razlog zbog kojeg nije dolazio u Beograd 30 godina

Udovica Olivera Dragojevića otkrila tajnu čuvanu decenijama: Ovo je razlog zbog kojeg nije dolazio u Beograd 30 godina

Autor: | 31/07/2023

2

Razlog Olivera Dragojevića i danas intrigira javnost

Legendarni Oliver Dragojević napustio nas je 29. jula pre pet godina, a mnogi se i dan danas pitaju zašto čak tri decenije nije zapevao u našoj prestonici.

Prodimedia

 

Bio je istaknuti pevač i kompozitor upamćen po prepoznatljivom glasu i vanvremenskim baladama koje nisu poznavale jezik, veru i nacionalnost.

Pročitajte: Oliveru Dragojeviću supruga Vesna bila je sve na svetu, evo kako je izgledalo njihovo venčanje

Karijeru je započeo kao tinejdžer, a pravu slavu stekao kao član grupe “More” sedamdesetih godina. Nakon toga je usledila solo karijera i pit ka muzičkom vrhu.  Dragojević je iza sebe ostavio preko 20 albuma i hitove za sva vremena, kao što su “Pismo moja”, “Molitva za Magdalenu”, “Cesarica”, “U ljubav vjere nemam”, “Trag u bekskraju”, “Nocutrno”, “Bez tebe”, “Šta to beše ljubav”, “Moj lipi anđele”...

Twitter

 

Ipak, ostala je žal što Oliver duže od tri decenije nije pevao u Beogradu.

Davao je intervjue medijima iz Srbije, Radio-televizija Srbije u Splitu je snimila emisiju o njemu. Kada je tom prilikom upitan zašto ne želi u Beograd, kratko je odgovorio da je ta priča završena.

Pročitajte: Ispovest udovice Olivera Dragojevića šokirala region - Varao me je sa njom, trebalo mi je 10 godina da prebolim

Posle Oliverove smrti, njegova supruga Vesna Dragojević progovorila je o temi koja je decenijama intrigirala lavnost i otkrila zašto Oliver nije dolazio u Srbiju.

- Kada je bombardovan Dubrovnik, moja porodica je došla u Split. Gledali smo snimke kako gore brodovi u Dubrovniku i tu je bio brod moga oca. To je bio veliki brod od 10 metara koji je moj otac počeo da gradi dok sam ja išla u školu. Čitav život ga je gradio i zvao se Kopakabana. I tada je moj otac video na televiziji kako taj njegov brod gori.

Privatna Arhiva

 

- Počeo je da plače i da kuka, a onda mu je Oliver rekao: “Miljenko, nemojte vi ništa da brinete. Ja sam puno tamo radio, bio sam milion puta, ako će vas to utešiti ja više nikada neću tamo pevati”, ispričala je Vesna i dodala da je to jedina rečenica koju je njen pokojni suprug rekao za Srbiju.

Komentari (2)

Loading
mica 09:25 02.08.2023
Odgovori

Evo, suza suzu stize. Kamo srece da su i drugi sledili njegovu odluku.

hellomagazin.rs Ata Images