Zlatni globus: Večeras počinje još jedna sezona holivudskih filmskih nagrada (video)

Zlatni globus: Večeras počinje još jedna sezona holivudskih filmskih nagrada (video)

Autor: | 10/01/2016

0

Glamuroznom 73. dodelom Zlatnih globusa večeras počinje još jedna sezona holivudskih filmskih nagrada. Među favoritima su film "Spotlajt" i glumac Leonardo Dikaprio.

Ove godine je film Spotlajt o skandalu pedofilije među sveštenicima, favorit za Zlatni globus u kategoriji najboljeg ostvarenja.

Među favoritima je i vestern Povratnik s Leonardom Dikaprijom, koji glumi Hjua Glasa, lovca koga su prijatelji ostavili da umre kada ga je je povredio medved.

Prema ocenama stručnjaka, Dikaprio ima velike šanse da trijumfuje u kategoriji glavnih glumaca.

Među nominovanim filmovima su i Room (Soba), kao i četvrti deo Pobesnelog Maksa (Mad Max: Fury Road), čijeg glavnog junaka igra Tom Hardi, dok je ranije ta uloga bila dodeljena australijskom glumcu Melu Gibsonu.

Nekoliko nominacija je dobio film Kerol s Kejt Blančet u glavnoj ulozi, prenose agencije.

Osim Dikaprija, u trci za Zlatni globus za najboljeg glumca su i Edi Redmejn i Vil Smit, a za najbolju glumicu Kejt Blančet, Bri Larson i Runi Mara.

Zlatni globus, američka nagrada koju od 1944. godine dodeljuje Holivudsko udruženje stranih novinara (HFPA), pokazatelj je koji će filmovi biti nagrađeni prestižnim Oskarom, čija je dodela 28. februara.

„Istorijski gledano, Zlatni globus za 75 odsto filmova predvidi dobitnike Oskara. Ta nagrada predstavlja neku vrstu audicije za priznanja Američke filmske akademije“, ocenili su filmski analitičari.

Dve francuske koprodukcije Mustang i Le tout nouveau testament nominovane su u kategoriji najboljeg stranog filma.

Zlatni globus dodeljuje nagrade u oblasti filma i televizije.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs promo
Tagovi: zlatni globus

Pročitajte još

Najnovije vesti