Skarlet Johanson: Na udaru fanova zbog golotinje

Skarlet Johanson: Na udaru fanova zbog golotinje

Autor: | 17/01/2015

0

Dok su mnogi s oduševljenjem primili vesti da je Skarlet Johanson izabrana za ulogu u filmu "Ghost in the Shell", u kojem bi ponovo trebalo da se skine pred kamerama, bilo je i onih kojima se to nije dopalo, pa su pokrenuli peticiju u kojoj zahtevaju promenu kastinga.

Obožavaoci legendarnog japanskog animiranog filma iz 1995, koji uskoro treba da dobije svoju holivudsku igranu verziju, razočarani su izborom slavne lepotice za ulogu seksi kiborg policajke.

Anime fanovi nisu jedini koji su burno reagovali na vest da je Skarlet dobila ovu rolu. I kritičari se žale da je uloga trebalo da pripadne Azijatkinji, pa su čak pokrenuli i peticiju zahtevajući da se ova odluka promeni.

Peticija je do sada prikupila skoro 16.000 potpisa, koliko je i bio cilj njenih kreatora.

- Originalni film je smešten u Japanu, i većina ostalih glumaca su Japanci. Zašto bi onda u američkom rimejku glumila bela glumica? Industrija je već neprijateljski nastrojena prema azijskim glumcima - kazala je jedan od pokretača peticije Džuli Rodrigez.

Igrani film "Ghost in the Shell" režiraće Rupert Sanders, a premijera se očekuje u aprilu 2017.

Na meti sličnih kritika našao se nedavno i Ridli Skot zbog svog filma "Egzodus: Bogovi i kraljevi", u kojem nijedna glavna uloga nije dodeljena glumcu sa Bliskog istoka.

Autor: Life Content

Foto: Sipa

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još