Volite tiramisu? Isprobajte novi recept za jesenju verziju omiljenog kolača!

Volite tiramisu? Isprobajte novi recept za jesenju verziju omiljenog kolača!

18/11/2020

0

Ako volite tiramisu, onda za vas imamo recept koji ćete obožavati. Kako italijanska poslastica, nije karakterističan jesenji kolač, donosimo vam pravu jesenju verziju tiramisua - muskatni tiramisu! Krema od muskatne bundeve iznenađujuće osvežava ovaj italijanski klasik. Vizuelno je atraktivniji, a aroma mu je daleko punija.

Muskatni tiramisu

SASTOJCI:

  • 400 g piškota
  • 0,5 l crne kafe
  • 1 dl likera Amareto ili ruma
  • 1 kašičica cimeta
Maryna Voronova, iStock Getty Images Plus via Getty Images

Za krem:

  • 400 g pirea od pečene muskatne bundeve
  • 250 g maskarpone sira
  • 200 ml slatke pavlake
  • 1 kašičica kardamoma
  • 2 žumanceta
  • 2 kašike šećera
  • 2 vanilin-šećera ili jedna mahuna vanile

Za posipanje:

  • Amareto keks ili gorki kakao

PRIPREMA:

Skuvajte kafu koju najviše volite da koristite u klasičnom tiramisuu. Kad se ohladi, izlijte je u širu posudu i dodajte joj kašičicu cimeta, liker Amareto ili rum i promešajte.

Za kremu 2 žumanceta na pari kratko umutite sa šećerom i vanilin- šećerom. Dodajte kašičicu kardamoma i pire od bundeve, pa sve dobro izmešajte. Potom dodajte maskarpone i mutite dok se smesa ne sjedini. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku, dok ne dobijete kompaktnu smesu. Tako napravljeni šlag ubacite u smesu od jaja i sira, pa nežno sjedinite smese.

Pročitajte: Tiramisu sa čajem, vanilom i rumom

Maryna Voronova, iStock Getty Images Plus via Getty Images

Piškote podelite na dva jednaka dela i slažite tako da svaku piškotu umočite najpre u pripremljenu kafu. Na prvi sloj nanesite polovinu kreme, poređajte drugi deo piškota i završite s drugim slojem kreme. Tiramisu možete slagati i u dekorativne čaše.

Kolač na kraju pospite gorkim kakaom ili mrvljenim Amareto keksom. Odložite u frižider do posluživanja.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs/Teodora Vuković Wustrow-K iStock Getty Images Plus via Getty Images

Pročitajte još

Najnovije vesti