Rosa voda – dokazano dobra za bebe

Rosa voda – dokazano dobra za bebe

Autor: | 21/02/2020

0

 

Zvanično  dokazano da je Rosa voda adekvatan izbor u cilju postizanja optimalne i bezbedne hidracije beba starijih od šest meseci

Kada beba, uglavnom nakon šest meseci svog života, prvi put okusi čvrstu hranu, za njom na red dolazi i voda. Međutim, nisu sve vode iste i zato treba obratiti pažnju na to kakva se voda daje detetu, posebno zato što je reč o organizmu koji tek treba da se razvija i da ostane zdrav.

Za početak, važno je da voda koja se daje bebi bude potpuno mikrobiološki i hemijski ispravna. Ona treba da bude takva i za odrasle, tako da se ovo ne dovodi u pitanje. Sledeće što je važno u osetljivom periodu bebinog rasta, jeste da voda bude niskomineralna, jer njeni bubrezi mogu da podnesu samo malu količinu soli. Ni prva hrana koju beba okusi ne treba da sadrži nikakve začine, pa tako ni voda. Savet Svetske zdravstvene organizacije je da se sa uvođenjem dvovrsne ishrane, a sa njom i vode počne oko šestog meseca, odnosno kada beba počne sama da sedi, drži glavu, prinosi stvari ustima kako bi ih „ispitala” i da se interesuje za hranu koju jedu ukućani. Naravno, sve nedoumice u vezi sa ovom temom, najbolje je rešiti uz konsultacije sa pedijatrom.

Kako bi roditeljima olakšala prelazni period i utvrdila da je bezbedna i sigurna za bebe, Rosa voda je 2019. godine sprovela studiju „Niskomineralna negazirana voda ROSA u ishrani odojčadi”. Zahvaljujući njoj, i zvanično je dokazano da je Rosa voda adekvatan izbor u cilju postizanja optimalne i bezbedne hidracije beba starijih od šest meseci. Uz nju, znamo da smo preduzeli pravi korak za unapređenje fizičkog, emocionalnog i psihičkog zdravlja dece, a samim tim i za njihovo srećno odrastanje. Studija je sprovedena u Domu zdravlja Niš, dok su zaključci studije kreirani na Fakultetu sporta i FV Univerziteta u Novom Sadu.

S obzirom na to da se majčino mleko sastoji od oko 80 odsto vode, beba je navikla na najbolju moguću hidraciju, i zato joj treba i nadalje davati ono što je podjednako dobro za nju. Iako joj je dovoljno svega nekoliko gutljaja dnevno, odnosno oko 60 mililitara, bezbednost bebe je na prvom mestu, tako da se od kvaliteta vode ne sme uzimati.

Hellomagazin.rs Promo
Tagovi: rosa voda

Najnovije vesti