Mirka Vasiljević: Srećna sam što je Vujadin osoba sa kojom mi je prijatno i kada ćutimo

Mirka Vasiljević: Srećna sam što je Vujadin osoba sa kojom mi je prijatno i kada ćutimo

Autor: | 09/01/2020

0

Mirka Vailjević i Vujadin Savić su par koji iako često razdvojen zbog poslovnih obaveza, čvrsto drži porodicu na okupu i s radošću odgaja svoje troje dece; sinove Andreja (8) i Mihajla (5) i ćerku Adrijanu (6).

Lepa glumica, koja sa porodicom sada živi u Nikoziji, kaže da vaspitanje dece zavisi od temelja koje ste i sami dobili u detinjstvu, od načina na koji su vas vaši roitelji vaspitavali.

Neka pravila koja su se njoj samoj činila strašna u detinjstvu, sada i sama primenjuje, ali priznaje da odgajanje i vaspitavanje dece nije ni malo lak posao.

- To u današnje vreme nije jednostavno, ali se držim proverenog modela po kojem su mene odgajali. Sve što su mi stariji nekad govorili, i što me je prilično nerviralo, sada smatram ispravnim. Decu ne držim pod staklenim zvonom, ali i ne dozvoljavam im da upravljaju mnome.

Mirka Vailjević i Vujadin Savić: Privilegovani smo što možemo da živimo i ovde i u inostranstvu

- Mislim da svaki roditelj vaspitanje iz porodice prenosi na decu. Recimo, izluđivalo nas je kada su nam govorili da treba dobro da se obučemo kada je hladno, da ništa ne krijemo od njih i da treba da budemo bliski sa porodicom. Sada shavatam težinu tih reči - ispričala je Mirka u intervjuu za "Bilje i zdravlje" i napomenula da je osnova za zdravu i dobru porodicu upravo iz porodice iz koje potičete i sami.

- Imala sam privilegiju da odrastam u velikoj porodici u kojoj se uvek znalo odakle su vam koreni, ko vam je tetka ili iz koje porodice potiče strina. Tako naučite da poštujete ljude oko sebe. Često sam sama sa decom, jer Vujadin nije uvek kod kuće, nekada nismo ni u istoj zemlji.

Ne dozvoljavam im da rade šta žele, ako bih ih previše razmazila nastao bi haos u kući. Pravila su ista za svo troje dece. Sada im je sve zanimljivo, odlazak u park, na sport ili u neku radionicu.

Koliko na vas utiče to što je Vijadin zbog profesionalnih obaveza često odsutan, da li ste preopterećeni brigom o deci?

- Ta razdvojenost ima i mane i prednosti. Nadam se da ću do 36. godine znati gde sam, jer je to period kada će Vujadin završiti karijeru. Ovako funkcionišemo od kada smo počeli da se zabavljamo. U Srbiji sam kada imam posla, a ostalo vreme provodim sa porodicom. To je poenta i smisao svega. Ali i stvar volje i organizacije.

Mirka Vailjević i Vujadin Savić cene vreme koje provode zajedno

- Pre nego što donesem bilo koju odluku dobro se zapitam da li to, zaista, želim. Srećna sam što je Vujadin osoba sa kojom mi je prijatno i kada ćutimo. Najvažnije je da smo zajedno i da osećamo ljubav jedno prema drugome. I, tu ljubav moramo da negujemo da bi opstala. Privilegovani smo što možemo da živimo i ovde i u inostranstvu, ali i da naučimo da cenimo vreme provedeno zajedno - objasnila je Mirka za pomenuti medij.

Hellomagazin.rs ATA Images

Slične Vesti