Kraljevski poslastičar u toku godine sprema na hiljade poslastica, pita, kanapea, ali u vreme Božića je posebno zauzet, jer tada se pripremaju posebni kolačići za tu priliku.
Verovatno već svi znate za džindžer bred biskvite, odnosno ukusne kolačiće sa đumbirom, koji su sem što su neverovatno ukusni isto tako i dekorativni. Ovoga puta glavni poslastičar iz Bakingemske palate je otkrio kako priprema ove divne biskvite.
- Uvek je najbolje da ostavite testo da "odmori", tako da bi bilo najbolje da ga pripremite veče pre - otkriva glavni poslastičar kraljevske porodice.
- Takođe možete razviti testo i iseći oblike koje želite, a zatim ih tako ostavite u frižideru jedno sat vremena. To vam osigurava da će zadržati oblik i da se neće raspasti. Posebno ostaviti na svakom biskvitu rupicu, jer će vam kasnije zatrebati.
Kada biskvite izrežete modlama u željene oblike i ispečete ih, možete ih dekorisati sa "snegom" koji ste pripremili od belanca i šećera u prahu. A da kolačići budu zaista posebni, možete na njima ispisati imena, tako da svako ima svoj slatki biskvit.
Kada se dekoracija potpuno osuši, onda provucite ukrasne trake kroz rupice na njima, te ih okačite na jelku kao ukrase!
Evo recepta:
Biskviti od đumbira
Smesa potrebna za 10 kolačića (50mm prečnika)
- 200 grama brašna koje se samo diže
- 1 čajna kašičica mlevenog đumbira
- 1 čajna kašičica mešavine začina (cimet, muskatni oraščić... u zavisnosti od vaših želja)
- 100 grama neslanog maslaca
- 75 grama mekog smeđeg šećera
- 25 grama šećera u prahu za posipanje
- 45 grama mleka
- Sneg od belanaca i šećera za dekoraciju
Priprema
- Pomešajte u činiji brašno i začine, dodajte omekšali maslac i sjedinite prstima.
- Dodajte mleko i nastavite da gnječite testo dok ne dobijete glatku pastu. Urolajte testo i ostavite da odmori najmanje dva sata (najbolje ostaviti da odleži preko noći)
- Zagrejte rernu na 180 stepeni
- Izvaljajte testo na debljinu od oko 3mm (u zavisnosti koju veličinu kolačića želite, odredite koja će biti debljina testa), izrežite oblike i složite ih na papir za pečenje i pospite malo šećerom u prahu pre nego što ih stavite u prethodno zagrejanu rernu. Pecite ih pažljivo dok ne porumene, pazeći da vam ne izgore jer su tanani!
- Ostavite ih da se potpuno ohlade pre nego što krenete u dekorisanje sa "snegom".
Pročitajte još
Nikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeZlatna jaja privlače sreću i bogatstvo: Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Zlatna jaja privlače bogatstvo
25/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte više