Princ Čarls se sreo sa ženom koja mu je "ukrala" poljubac pre 40 godina

Princ Čarls se sreo sa ženom koja mu je "ukrala" poljubac pre 40 godina

Autor: | 08/04/2018

0

Britanski princ ponovo se sreo sa ženom koja ga je poljubila pre gotovo 40 godina, piše BBC

Lejla Šerud je 1979. osvanula na naslovnim stranama kada je kao 14-godišnjakinja mladog princa od Velsa poljubila u obraz na aerodromu u australijskom gradu Kairnsu. Čarls ove nedelje boravi u poseti kontinentu, a u nedelju je bio na misi i posetio prašumu pored tog grada na severoistoku Australije.

Nije želela da mu pusti ruku

Gospođa Šervud je čekala pred crkvom Svetog Ivana Evanđeliste kako bi ponovo srela princa. Pedesetčetverogodišnjakinja mu je pokazala fotografiju iz starih novina na kojima se vidi istorijski poljubac. “Uzeo me je za ruku i rekao ‘Bog te blagoslovio’. Nisam htela da mu pustim ruku”, rekla je Šervud. Princ je potom obišao prašumu Daintri, gde se susreo s Aboridžinima iz plenema Kuku Jalanji. Na rasporedu je bila i poseta vazduhoplovnoj bazi Letećih doktora u Kairnsu koji pružaju pomoć stanovnicima zabačenih delova Australije.

Setan uoči 70. rođendana

Britanski prestolonaslednik imao je napornu nedelju u Australiji, gde je ranije otvorio Igre Komonvelta. Na svečanosti u Brizbejnu našalio se na račun nadolazećeg 70. rođendana. “Nažalost znam kako je to… čudan osećaj neverice da se to zaista događa i da više nikada, na primer, neću moći da obučem kupaće gaćice”, rekao je Čarls.

hellomagazin.rs Guliver/Getty
Tagovi: princ Čarls

Pročitajte još

Najnovije vesti