Ringo Star postao vitez: Bilo mi je izuzetno drago da primim odlikovanje (video)

Ringo Star postao vitez: Bilo mi je izuzetno drago da primim odlikovanje (video)

Autor: | 20/03/2018

0

Bubnjar Bitlsa Ringo Star odlikovan je redom viteza za svoj doprinos u muzici, javlja BBC. Na ceremoniji održanoj u Bakingemskoj palati, Staru je orden dodelio princ Vilijam, odnosno vojvoda od Kembridža.

- To mi dosta znači jer je to priznanje za sve ono što sam uradio. Bilo mi je izuzetno drago da primim odlikovanje - rekao je Star.

Ovo priznanje stiže čak 53 godina pošto je svim članovima Bitlsa dodeljen orden Britanskog carstva. Star je rekao da su mu u utorak, prilikom uručenja priznanja, nedostajale kolege iz benda.

- Bio sam malo nervozan danas, ovako sam - rekao je legendarni muzičar.

Kad je Bitlsima u oktobru 1965. dodeljen orden, nije sve prošlo baš glatko. Naime, na rokenrol se gledalo s podozrenjem, a nekoliko pređašnjih dobitnika čak je vratilo svoje ordene pošto su ih primili i 'čupavci iz Liverpula'.

Džon Lenon je kasnije rekao da su on i ostali članovi Bitlsa bili toliko nervozni što će upoznati kraljicu, da su se ušunjali u toalet kako bi zapalili cigaretu.

- Ma ko je to rekao? Neću potvrditi te tračeve - komentarisao je navode kroz smeh Ringo Star.

Inače, Star je na ceremoniju došao u društvu supruge Barbare Bah pa je pozirao fotografima.

Na pitanje da li želi da ostane upamćen kao Ser Ringo, muzičar pravog imena Ričard Starki je rekao: 'Ne znam još. Ne znam u stvari kako se ta titula pravilno koristi.'

77-godišnji bubnjar je dodao i kako će orden zasigurno nositi svaki dan za vreme doručka.

Ringovo odlikovanje stiže čak 21 godinu pošto je istu čast doževio Pol Makartni. Star kaže kako je s Polom nedavno bio na večeri kad mu je ovaj savetovao da tokom ceremonije dodele odlikovanje ne prestaje da se smeši.

hellomagazin.rs Guliver/Getty

Pročitajte još

Najnovije vesti