Šminka nije uvek saveznik:  Pet grešaka zbog kojih će vaše lice izgledati umorno

Šminka nije uvek saveznik: Pet grešaka zbog kojih će vaše lice izgledati umorno

Autor: | 25/07/2017

0


”Izgledaš umorno!” – nijedna devojka ne želi da čuje ovu rečenicu, jer svi znamo da ona zapravo skriva još gore značenje.

Cilj svakog makeupa jeste da, između ostalog, sakrije podočnjake i ostale tragove umora. Ipak, postoje greške koje prave mnoge dame i kojima zapravo postižu suprotan efekat: naglašavaju tragove umora.

Evo o kojih 5 najčešćih grešaka je reč:

1. Zapostavljate hidrataciju

Umornu i suvu kožu ni najskuplji puder ne može da učini lepom i negovanom. Ukoliko pre nanošenja šminke niste naneli neki od proizvoda za hidrataciju, izgledaćete starije nakon šminkanja.

Zato, svakodnevno koristite hidratantne serume i kreme i vaša koža će vam se zahvaliti na najlepši način.

2. Preterujete sa podlogom

Trebalo bi da pronađete zlatnu sredinu kada je u pitanju podloga. Ukoliko je nanesete u nedovoljnoj količini, ona neće pokriti sve nedostatke, a ukoliko preterate, izgledaćete umorno.

 

3. Birate pogrešne nijanse korekora

Za odmoran izgleda trebalo bi da sakrijete podočnjake, ali vodite računa da to ne činite previše svetlim ili previše tamnim korektorom. Kako bi izbegli ovu grešku, korektor isprobajte na dnevnom svetlu kako biste bile sigurne da ste odabrali odogovarajuću nijansu.

Dodatno, kako bi ste postigli efekat odmornih očiju, u unutrašnje uglove očiju nanesite malo svetle senke.

4. Izbegavate rumenilo

Nikad, ali nikad nemojte da zaboravite da nanesete rumenilo zato što ono našem licu daje dodatnu dimenziju. Naravno, uvek birajte prirodne nijanse.

5. Birate pogrešnu nijansu olovke za usne

Olovka za usne ne sme da bude tamnija od prirodne nijanse vaših usana. Ukoliko koristite tamne nijanse olovki, vaše lice će izgledati umorno.

Hellomagazin.rs Guliver/Thinkstock
Tagovi: nega lica šminka

Najnovije vesti