Nevinašce ili vešta manipulatorka: Evo kako je Tejlor Svift unovčila svoje ljubavne brodolome

Nevinašce ili vešta manipulatorka: Evo kako je Tejlor Svift unovčila svoje ljubavne brodolome

Autor: | 03/02/2017

0

Mnogi kritičari lika i dela Tejlor Svift tvrde da je popularna pevačica svoju blistavu karijeru svetske zvezde izgradila na tome što je zapravo glumila žrtvu.

Sve je počelo davne 2009. godine, toga se svi sećaju, na dodeli VMA nagrada, kada je Tejlor dobila nagradu za spot godine, i kada je Kanje Vest skočio na pozornicu da bi svim prisutnima, ali i milionima koji su uživo gledali TV prenos, objasnio da je tu nagradu zapravo trebalo da dobije Bijonse.

Sami počeci 27-godišnje pevačice vezani su za period između 2004. i 2008. godine, a prema podacima iz aprila 2016. godine, Tejlor je bila "teška" 170 miliona dolara, dok su iza nje su brojni albumi, turneje, ali i ljubavni problemi, i skandali s kolegama.

Prilikom pomenutog incidenta iz 2009. Kanje je, simbolično, bio u crnom, a "nevina" Tejlor u belom, pa nije dugo mnogo da umišljenog repera javnost zatrpa lavinom kritika, zbog onoga što je napravio "jadnoj devojci". S druge strane, neki su pokušali da objasne da je Kanje takvim postupkom želeo da ukažena nejednakost u muzičkoj industriji, koju diktira boja kože.

Nakon toga, da bi slika bila upotpunjena, Tejlor je napisala pesmu "Innocent", kojom je javno poručila Kanjeu da mu oprašta ono što je uradio. Prošle godine, Tejlor i Kanje su se ponovo sukobili, zbog pesme "Famous", u kojoj Kanje peva o seksu s Tejlor. Ona je odobrila reči, ali ih je javnost ponovno dočekala "na nož", opisujući ih kao seksističke i uvredljive. Tejlor ja onda promenila mišljenje i u saopštenju za javnost ističe da se slaže s mišljenjem javnosti, zaboravljajući da se istim rečima u početku nekada smejala, i da ih je zbog toga i odobrila.

Tejlor je na sličan način "igrala na kartu žrtve" i kada su drugi u pitanju.

Džon Njuman tvrdi: Tejlor Svift je bila brutalna prema Kalvinu Harisu

Najpre, tu su sve njene propale ljubavne veze. Među bivšim momcima slavne pevačice su se našli Džon Mejer, Hari Stajls, Kalvin Haris, Tom Hidlston, Džo Džonas i Džejk Džilenhal. Nakon svakog raskida, Tejlor je pomenutima posvetila jednu ili više pesama, koje su jasno govorile o tome da je za svaki raskid kriva isključivo muška strana, koja ju je najblaže rečeno povredila i "prevela žednu preko vode".

Istovremeno, sve što je ona želela bio je princ na belom konju, s kojim bi živela u bajci, valjda. Džo Džonas ju je ostavio telefonskim pozivom od 25 sekundi, Džon Mejer ju je toliko povredio da je kući otišla uplakana usred noći, Džejk joj je uzeo nevinost, a onda se predomislio... Naravno, to smo sve je javnost saznala iz njenih pesama, a neke od bivših Tejlor nije štedela ni u intervjuima, kada je dodatno isticala da su joj svi do jednog slomili srce.

Tejlor Svift i Tom Hidlston više nisu zajedno

Nakon raskida s Harijem Stajlsom, koji je poznat kao ženskaros, Tejlor je "slučajno" fotografisana tokom odmora na jednom egzotičnom ostvru, kako sedi na brodu, "potonula" i usamljena, čime su ju mediji ponovno prozvali "žrtvom besramnog ženskaroša".

Ipak, postojala je i ona negativna strana priče, koja se odnosila na činjenicu da su mladu pevačicu počeli da nazivaju "žderačicom muškaraca", "psihopatkinjom" i "očajnicom". Čak je 2013. godina proglašena za "naomraženiju slavnu osobu". Ali, ona je ponovo sve okrenula u svoju korist, zahvaljući popularnom albumu "1989", koji je objavila 2014. godine, kada je seksizam postao njen glavni fokus.

- Za ženu koja piše i peva o svojim osećanjima, vrlo je seksistički nazivati je očajnom - poručila je tada.

Tako je Tejlor postala sinonim za feminizam, a u svakom javnom obraćanju podsećala je da je "nepošteno" što se mediji bave njenim ljubavnim životom.Ne mogu se, doduše, ni mediji isključivo okriviti za imidž koji je Tejlor izgradila. U jednoj pesmi Tejlor nedvosmisleno kaže: "Beži kod svojih  svojim prijateljima i reci im da sam luda i posesivna. To je okej, ja ću svima reći da si gej. Ti si još jedna fotka koju treba spaliti, zato smišljam kako da ti se osvetim".

Poslednji modni odabir Tejlor Svift će vas oboriti s nogu

U isto vrijeme, njena mnogobrojna ženska "ekipa", sastavljena od poznatih manekenki, glumica i pevačica, postala je eksluzivni klub, u koji mogu da uđu samo odabrane - bele, uspešne, mršave i heteroseksualne žene.

Nakon svega, mada je reč samo o slučajnosti, može se zaključiti da svet šou biznisa ima posla s veštom manipulatorkom, kojoj je sve do sada savršeno polazilo za rukom da svaku situaciju okrene u svoju korist, ali i tome izgleda dolazi kraj. Njene modne kombinacije odjednom su postale provokativnije, postala je sve bliskija sa ženama poput Kare Delevinj, koja je deklarisana biseksualka, istetovirana je i vrlo glasna kada je u pitanju izražavanje mišljenja, za razliku od Tejlor koja nikada nije imala neki naročito čvrst stav o bilo kom društvenom pitanju, viđaju je u društvu "nestašnih" momaka, kao što su Drejk i Zejn Malik, a tu je i pesma za erotski film "Pedeset nijansi mračniji".

Izgleda da je Tejlor shvatila da je krajnje vreme da "promeni ploču", jer njena "nevinost" više jednostavno ne prolazi.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images
Tagovi: tejlor svift

Pročitajte još

Najnovije vesti