Kirsten Danst: Uspešna i turbulentna karijera koja je počela "odvratnim" poljupcem s Bredom Pitom

Kirsten Danst: Uspešna i turbulentna karijera koja je počela "odvratnim" poljupcem s Bredom Pitom

Autor: | 18/12/2016

0

Kirsten Danst se pred kamerama prvi put pojavila bukvalno u pelenama, a život u holivudskoj industriji snova od malih nogu uzeo je danak, pa je već kao mlada devojka doživela prvi nervni slom, nažalost, samo jedan u nizu.

Američka glumica, manekenka i pevačica medijima je podjednako zanimljiva zbog svojih profesionalnih uspeha i prilično burnog privatnog života.

Iako su joj samo 34 godine, Kirsten je prava holivudska veteranka s vrlo impresivnom glumačkom karijerom. Rođena je u Point Plezentu u državi Nju Džersi. Otac Klaus radio je u službi za zdravstvene usluge, a majka Ines je bila umetnica i vlasnica galerije. Budući da joj je otac Nemac, a majka vuče nemačko-švedske korene, glumica je 2011. uzela i nemačko državljanstvo. Živjela je u mestu Brik Taunšip u Nju Džersiju do jedanaeste godine, gde je pohađala privatnu školu. Manekensku karijeru počela je već s tri godine, glumeći u TV reklamama, a imala je i ugovore s najpoznatijim svetskim modnim agencijama kao što su Ford Models i Elite Model Management tako da je do 12. godine snimila više od sto reklama.

Već sa šest godina imala je prvi filmski nastup u sporednoj ulozi u kratkom filmu Vudija Alena "Oedipus Wrecks", koji je deo omnibusa "Njujorške priče". Ubrzo nakon toga dobila je malu ulogu u filmu "Vatromet taštine", a tri godine kasnije i u jednoj epizodi "Zvezdanih staza: Nova generacija".

Nakon što su joj se roditelji razveli, s majkom i mlađim bratom Kristijanom preselila se u Los Anđeles, gde je pohađala školu "Laurel Hall" u Severnom Hollywoodu. Posle toga upisala je privatnu katoličku srednju školu "Notre Dame" u koju je išla s koleginicom Rejčel Bilson, a nakon završetka se još više posvećuje glumi. Ključni trenutak njene karijere bio je film "Intervju s vampirom" u kojem je odigrala i svoju prvu scenu filmskog poljupca, i to s Bredom Pitom, koji je od nje stariji 18 godina. Kasnije je otkrila da joj je to bilo traumatično iskustvo.

- Bilo mi je baš odvratno. Mislim, imala sam 10 godina i on je imao suva usta. Prvi put sam se ozbiljno poljubila s pravim dečkom tek pet godina kasnije - iskreno je priznala Kirsten.

Ova uloga joj je donela pregršt nagrada kao što su MTV Award, Saturn i prvu nominaciju za Zlatni globus, pa su joj vrata Holivuda postala širom otvorena. Nakon toga su joj ponudili ulogu u filmu "Vrtlog života", ali ju je odbila zbog eksplicitnih ljubavnih scena s Kevinom Spejsijem. Ulogu je umesto nje dobila Mena Suvari.

Koliko zaista zazire od golišavih scena na filmskom platnu pokazala je 2012. kada je zabranila ocu dolazak na premijeru filma "Bachelorette" zbog scene seksa koja je snimljena u toaletu striptiz-kluba. Ulogom u filmu "Spajdermen" iz 2002. godine postigla je prvi veliki planetarni uspeh, a isto je ponovila nastavkom "Spajdermen 2",  dok je treći deo podelio kritiku, ali je sa zaradom od 891 milion dolara postao najkomercijalniji film od svih nastavaka i njen dotad finansijski najisplativiji filmski projekt.

Kirsten Danst: Izbirljiva sam, pa ostanem bez uloga

Paralelno uz poslovne uspehe, međutim, na privatnom planu su počele da se pojavljuju brojne nevolje, pa je tako glumica početkom 2008, nakon što se dugo šuškalo o njezinim psihičkim i drugim problemima, završila u centru za lečenje Cirque Lodge u Juti. Kada je došla u ustanovu, objasnila je da se već šest meseci oseća vrlo loše, a mnogi su smatrali da je razlog njenog hronično lošeg stanja neprestane žurke i ispijanje enormnih količina alkohola, ali i pušenje marihuane. Nakon što je napustila centar, javno je progovorila o svom lečenju ne bi li destigmatizovala taj problem, ali i da bi opovrgla lažne glasine o tome da je alkoholičarka i narkomanka, koje su veoma pogodile njenu porodicu i prijatelje.

Ona je objasnila da zapravo boluje od depresije i da je dugo živela pod sedativima, a neko vreme provela je zatvorena u stanu u Njujorku zbog izrazito teške depresivne epizode zbog koje nije mogla da izlazi u javnost.

Glumica je imala i vrlo buran ljubavni život, a među njenim najpoznatijim vezama je ona s Džejkom Džilenholom s kojim je nekoliko puta raskidala i mirila se, a jedno vreme je istovremeno izlazila s njim i bubnjarem Džejsonom Boselom (ali i odbila udvaranje Džerarda Batlera).

Pričalo se i da je bila u vezi i sa Džošom Hartnetom, Džastinom Longom, Rajanom Goslingom, Tobijem Megvajerom, Adamom Brodijem i brojnim drugim slavnim osobama.

Za snimanja filma "Na putu" 2012. godine počela da je izlazi s partnerom iz filma Garetom Hedlundom koji ju je na prvom izlasku odveo na vožnju kanuom noću u tri sata, što i nije prošlo najspektakularnije jer su oboje ispali iz čamca i do obale su morali da plivaju kroz hladnu i blatnjavu vodu. S njim se ubrzo verila i planirala je svadbu i decu, ali ga je nakon četiri godine veze ostavila zbog kolege Džesa Plemonsa s kojim glumi u seriji  "Fargo".

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs/b.b. Guliver/Getty Images
Tagovi: kirsten danst

Pročitajte još

Najnovije vesti