Poznate dame koje su preživele nasilje i govorile o tome: Nikada više!

Poznate dame koje su preživele nasilje i govorile o tome: Nikada više!

Autor: | 26/11/2016

0

Od 1999. godine se na jučerašnji dan obeležava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama u čast sećanja na sestre Mirabal, političke aktivistkinje koje je 1960. godine ubila tajna policija diktatora Rafaela Trudžila. Stoga je ovo pravo vreme da se prisetimo poznatih dama koje su uspele da se izvuku iz šaka nasilnika i svojim primerom pokazale zlostavljanim ženama da ipak postoji svetlo na kraju tunela.

Tina Tarner

Brak Tine i Ajka Tarnera šokantan je primer nasilja nad ženama. Slavna pevačica je pričala da je trpela brutalne batine svog nasilnog partnera dugo, ali najbrutalnije je bilo te kobne noći 1976. godine.

Tada ju je pretukao na putu do hotela, a kada je zaspao Tina se krvavog lica iskrala iz sobe s 36 centi u džepu. Pronašla je kratkotrajno utočište u obližnjem motelu, a na kraju je pobegla u Los Anđeles. Nakon toga zarađivala je za život čisteći kuće i povremeno pevala svoje stare hitove. Njen ponovni uspeh započeo je tek 1984. godine, a dve godine kasnije je u svojoj autobiografiji detaljno opisala šta je sve doživela. Ajk je priznao da je fizički bio nasilan prema njoj rečenicom da je "Nije tukao ništa više ili manje od onog koliko prosečan muškarac tuče svoju ženu".


Kristina Agilera

Pevačica je odrasla s nasilnim ocem koji je zlostavljao nju i njenu majku Šeli.

- Bila sam svedok groznih situacija. Nisam se osećala sigurno dok sam odrastala, bila sam bespomoćna - priznala je.

Štaviše, čak je i njena majka Šeli pričala o jednoj mučnoj situaciji u kojoj ju je krvavog lica pronašla kako leži na podu.

- Podigla sam je i pitala šta se dogodilo. Rekla mi je da je tata želeo da spava, a ona je pravila veliku buku.

Nakon toga su pobegle od nasilnika, a Kristina danas pomaže žrtvama i podržava finansijski mnoge organizacije koje se bore protiv nasilja nad ženama.

Amber Herd

Svetski mediji s velikom pažnjom su pratili vezu Džonija Depa i Amber Herd posebno zato što je zbog mlade glumice ostavio svoju nevenčanu suprugu Vanesu Paradi. Ipak, javnost nije ni slutila na problem u raju dok jednog dana Amber nije šokirala javnost fotografijama na kojima joj je lice prekriveno podlivima. Džoni ju je napao, prema njenim rečima, pod dejstvom droge i alkohola koji često konzumira. Iako je podnela zahtev za razvod i sleduje joj velika količina novca, ona je rekla da će sve donirati ženama koje ne mogu da se brane.

- Novac nikada nije u mom životu igrao nikakvu ulogu, osim što sam mogla da ga doniram humanitarnim organizacijama i tako pomognem onima koji ne mogu sami da se brane - rekla je.

Rijana

Kada su Kris Braun i Rijana započeli vezu svet je bio oduševljen gotovo kao kada su Džastin Timberlejk i Britni Spirs bili u vezi. Omiljeni američki par je završio neslavno kada je uoči dodele Gremi nagrada Kris Braun brutalno pretukao pevačicu u svom automobilu. Rijanine povrede su bile ozbiljne, a tom prilikom joj je rascepao i usnu.

Zanimljivo je da je Rijana bila i dalje jako zaljubljena u Krisa, o čemu je i pričala kod Opre Vinfri. Iako je Kris služio uslovnu kaznu zatvora, Rijana mu je oprostila i čak su još jednom pokušali da obnove vezu. Danas više nisu zajedno, a Kris je nakon toga bio nasilan i prema drugim devojkama.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/gettyimages