"Titanik" bez Lea i Kejt? Da, to je bio plan

"Titanik" bez Lea i Kejt? Da, to je bio plan

Autor: | 08/08/2016

0

Legendarni film "Titanik" koji je, nakon što se pre skoro 20 godina pojavio u bioskopima, oborio mnoge rekorde i postao jedan od najgledanijih filmova svih vremena, verovatno ne bi bio ni izbliza toliko popularan među mnogobrojnim fanovima da u njemu nisu glumili Leonardo Dikaprio i Kejt Vinslet.

Međutim, 1996. godine, kada je bio organizovan kasting za ovaj film, producenti i reditelj želeli su da u njemu vide neke druge glumce i glumice.

Čelnici filmskog studija "20th Century Fox" su tako u ulozi Džeka želeli su da vide Metjua Mekonahija, a glavni izbor režisera filma Džejmsa Kamerona za ulogu Rouz bila je Gvinet Paltrou.

Fanovima kultnog filma ova potencijalna podela uloga verovatno bi bila nezamisliva, a mnogi smatraju da film nikada ne bi dostigao ogroman uspeh da Džeka nije glumio Dikaprio, a Rouz Vinsletova.

Kada se Kameron prvi put sreo s Leonardom nije bio uveren da je idealan za legendarnu ulogu.

- Leonardo je bio samo jedan na listi imena. Nisam ga poznavao, nikada ga nisam upoznao. Mislim da sam ga do tada video samo u "Gilbertu Grejpu" tako da nisam znao što da očekujem od njega - rekao je slavni režiser.

Kejt Vislet je znala da je stvorena za ulogu Rouz čim je pročitala scenario.

- Plakala sam kao kiša kada sam pročitala . To mi se nikada nije dogodilo i pomislila sam da jednostavno moram glumiti u ovom filmu. Bezbroj puta zvala sam Džejmsa i molila ga da mi pokloni ovu priliku - rekla je Kejt u jednom od svojih ranijih intervjua.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs printscreen, Guliver/Getty Images

Pročitajte još