Helen Miren: Mi žene smo same sebi najveći neprijatelji

Helen Miren: Mi žene smo same sebi najveći neprijatelji

Autor: | 13/07/2016

0

Helen Miren je, kao i mnoge britanske zvezde, oduvek volela da krši pravila.

Kasno se udala, nije imala dece, osvojila je Holivud u svojim pedesetima, a sa 70 godina globalna je ikona i ambasador L’Oréala, izabrana zato što je “brilijantna, nadmena, prelepa, seksi i nadasve britanska”.

Jedini zahtev Helen Mirren u ovoj saradnji bio je da joj nikad ne retuširaju fotografije.

- Ja zapravo uopšte nemam beauty režim. Sunčam se – mada znam da ne bi trebalo – ali volim da sedim na suncu. Pijem vino i povremeno preteram u tome. Jedem pomfrit. Nikad nisam uspela da idem u teretanu više od dva meseca, i uvek zaboravljam da uzimam vitamine. Ali nikad nisam probala Coca-Colu, na primer. Nikad! Doduše, nekad koristim losion za telo koji dobijem u hotelu kao balzam za kosu. Znate, život je previše kratak i previše dragocen.


Tvrdi da je najveći kompliment koji je ikad dobila kad ju je bivši momak uporedio sa jednom od seljanki na Van Gogovoj slici Jedači krompira.

- Mi žene smo same sebi, najveći neprijatelji. Možemo da budemo jako grube prema sebi. Ja, na primer, nisam boginja. Nikad nisam bila. Obožavam boginje, francuske i italijanske glumice uvek žele da budu boginje. Ali ja, ja sam samo vrlo stvarna. Britanke jesu lepe, ali ne samo po izgledu. Uzmite za primer Kejt Mos, ona je ikona ne samo zbog svog izgleda, nego svog karaktera. Postoji nešto jako stvarno u vezi sa njom što obožavam.

Helen zadivljuje i zato što se ne plaši starenja – naprotiv, za nju je to prosto proces postajanja Helen Mirren.

- Kako starite, tako i učite, sposobni ste da se nosite sa raznim stvarima. Sve je to deo prelepog procesa bivanja ljudskim bićem.

Komentari (0)

Loading
story.rs/NP Guliver/Getty

Najnovije vesti