Zvonimir Ðukić Ðule: Mi smo nekada sanjali san o putovanju kroz vreme

Zvonimir Ðukić Ðule: Mi smo nekada sanjali san o putovanju kroz vreme

Autor: | 02/05/2016

0

Grupa Van Gog proslavlja tri decenije postojanja, a u godini velikog jubileja objavili su album „Ako stanemo, gubimo sve“. 

Uveliko su na turneji, a na jesen ih očekuje veliki rođendanski koncert. Dani praznika, kako kaže frontmen Zvonimir Ðukić Ðule, rezervisani su za porodicu.

- Tradicionalno, za vaskršnje praznike u zagrljaju najdražih. Punim plućima duboko udahnem proleće i kažem sebi: „Samo da nam je zdravlja, sreće i blagostanja i da u miru svi budemo na pozitivnom broju, za ostalo ćemo se već nekako snaći". Što se tiče 1. maja, odavno je taj datum izgubio smisao, s obzirom na to da su prava radnika i socijalna jednakost pod debelim znakom pitanja.- kaže Đule.

Muzičar kaže da se mnogo stvari promenilo tokom tri decenije karijere.
- Danas je sve drugačije. Neko bi rekao: „Ako, i treba, neka se ljudi i okolnosti menjaju, napreduju“, ali, nažalost, kroz termin „drugačije“ mi ovde govorimo o moralnoj stagnaciji, kulturološkoj posrnulosti i globalnoj dezorijentaciji. Mi smo krajem sedamdesetih sanjali san o putovanju kroz vreme sa trzalicom u džepu i gitarom na ramenu. Stasali smo u eri u kojoj je rokenrol bio sastavni deo života omladine, bunta i poleta. Raduje me da danas, i pored sveg ludila koje nas okružuje, iz prvih redova na našim koncertima javljaju se omladinci i, s opravdanim razlogom - mlade bundžije. To mi budi nadu - iskren je Ðule u razgovou za Kurir.rs.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hello/Boško Karanović

Pročitajte još

Najnovije vesti