Crna boja za idealan dekor

Crna boja za idealan dekor

Autor: | 05/04/2016

0

Crna boja je najmisterioznija od svih boja...

Ona je boja praznine, boja misterije, boja moći i boja sofisticiranosti. Ona je takođe boja koja može da probudi strah kod nekih ljudi zbog asocijacije sa crnom magijom ili mračnom energijom. Ako je vama crna boja primamljiva i privlačna, da li biste se usudili da je koristite u svom domu? Kako i na koji način je najbolje iskoristiti crnu boju?

Crna vrata

U Feng šuiju, crna boja je izraz vodenog Feng šuiji elementa, i ona je odličan izbor za ulazna vrata koja su okrenuta prema severu. Ako imate vrata okrenuta ka severu, možete da razmislite da ih ofarbate u crno, ovo će osnažiti energiju vašeg doma. Crna boja ulaznih vrata stvaraju zaštitnu, čvrstu energiju neverovatne moći. Ovu moć možete videti samim gledanjem u vrata. Crna boja takođe donosi eleganciju, mir i služe kao moćni štit.

A photo posted by ELLE DECOR (@elledecor) on Mar 7, 2016 at 6:01am PST

Detalji u crnom

Tajna u dobroj upotrebi crne boje po feng šuiju je u prihvatanju da svaki prostor traži bar malo crne boje. Samo treba da pronađete pravo mesto za nju, pravi način da prihvatite ovu zaštitničku i mirnu energiju crne boje u svom prostoru.

Ako ste izbegavali crnu boju u svom domu, najlakši način da počnete sa uvođenjem crne je kroz modne detalje. Na primer, možete pronaći mnoge zanimljive i lepe svećnjake u crnoj boji. Zašto ne biste jedan ili dva takva svećnaka držali u svojoj dnevnoj sobi?

Crno i belo

Ako u svom domu imate prostor, bilo da je to kuhinja ili vešeraj, kome treba dodatna energija, crno i belo, kao jin i jang, mogu biti odlična kombinacija. Crna tabla za crtanje je odličan izbor koji donosi neku energiju u vaš dom, kakvu samo neki crni predmet može doneti.

Crno u dečijoj sobi

Pametna upotreba crne boje može u detetovu sobu uneti dosta mirnu atmosferu. Okrečite u crno jedan mali deo u sobi, i to bojom za tablu na kojoj će deca moći kredom da se ostvaruju kao umetnici. Deca će zbog crne boje biti fokusiranija kad budu crtala.

Trpezarija sa crnim stolicama

Ako je vaša trpezarija stalno u potrazi za nekim novim dekorom, i šta god vi da uradite nikako ne donosi željene rezultate, možda bi trebalo da probate sa crnom bojom. Crne stolice, ili crna klupa za sedenje, mogu da veoma doprinesu da se trprezarija promeni i dobije novi stil. Potrebno vam je dobro osvetljenje i dobra ventilacija ukoliko želite da ubacite crni nameštaj. Postarajte se i da postoji ravnoteža u količini i prisustvu ostalih crnih stvari ili dekora u vašem domu. Uz crne stolice možete dodati crni luster ili neke druge detalje.

Crni ramovi za slike

Najlakši način da napravite dobar Feng šui i upotrebite crnu boju je da unesete ovu jaku, čvrstu i mirnu eneriju, kroz ramove za slike. Ispunite jedan ceo zid sa živopisnim vizuelnim ukrasima i samo jedan red ili jedan ugao slikama ili fotografijama uramljenim u crni fini ram. Ovo zavisi od stila prema kom je uređen vaš dom.

Naravno sa upotrebom crne boje, kao i sa upotrebom bilo koje boje uostalom, ne treba preterivati. Naručito u enterijeru, da ne bi došlo do potpuno zamračujućeg, tamnog efekta, i da se vaš dom ne bi pretvorio u neku mračnu zagušljivu prostoriju. Ali ako ste zaista ljubitelj crne boje, uz pravilnu upotrebu to može jako lepo i elegantno da izgleda. Pažljivo birajte i pažljivo ukrašavajte vaš dom, te uživajte u njemu u potpunosti.

A photo posted by ELLE DECOR (@elledecor) on Jan 8, 2016 at 7:05pm PST

A photo posted by ELLE DECOR (@elledecor) on Jan 11, 2016 at 7:01pm PST

A photo posted by ELLE DECOR (@elledecor) on Mar 7, 2016 at 7:03pm PST

A photo posted by ELLE DECOR (@elledecor) on Jan 25, 2016 at 6:02pm PST

A photo posted by ELLE DECOR (@elledecor) on Jan 29, 2016 at 6:04pm PST

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock/instagram/printscreen hellomagazin
Tagovi: dekor