10 porodilišta primilo Pampers pomoć

10 porodilišta primilo Pampers pomoć

Autor: | 17/02/2016

0


Valjevo je prvi od deset gradova koji su primili Pampes pomoć u vidu nameštaja i pelena za novorođenčad. Biljana Tipsarević, mlada mama koja je podržala kampanju Pampers UNICEF posetila je porodilište u Valjevu i zvanično uručila pomoć. Ostali gradovi koji su primili pomoć su Kraljevo, Bačka Topola, Užice, Sjenica, Lazarevac, Novi Pazar, Senta, Priboj i Požarevac. Zahvaljujući pomoći deset porodilišta sada ima bolje uslove za mame i bebe tokom njihovog najdelikatnijeg perioda.

Ovih deset gradova odabrali su roditelji koji su glasali na Pampers Facebook stranici tokom decembra prošle godine. Pampers želi da se zahvali svima koji su glasali i pomogli da se odaberu porodilišta kojima je potrebna pomoć.

- Želim da se zahvalim Pampers-u na pomoći, u ime naše institucije ali i u ime ostalih devet porodilišta. Ova pomoć je nama više nego dobrodošla. Zahvaljujemo se svima koji su glasali i pomogli da se odaberu polodilišta koja će primiti ovu sponzosku pomoć koja će nam sada omogućiti bolju negu za mame i bebe - izjavila je Prim. Dr. Marija Mladenović, šef odseka neonatologije Opšte bolnice Valjevo.

U 2015. godini Pampers i UNICEF obeležili su 10 godina partnerstva i kampanje 1 pakovanje = 1 vakcina. Tokom ovog perioda pokazali smo da zajedno možemo unaprediti živote mama i dece širom sveta.

Kao gest zahvalnosti prema svim roditeljima iz Srbije koji su podržali kampanju, Pampers želi da pomogne 10 porodilišta u Srbiji, (Kraljevo, Bačka Topola, Užice, Sjenica, Lazarevac, Novi Pazar, Valjevo, Senta, Priboj, Požarevac) i donira nameštaj i pelene za novorođenčad. Na ovaj način Pampers nastavlja sa svojom misijom da doprinosi boljoj nezi beba od prvog dana, nudeći pomoć porodilištima.

Na Pampers Facebook stranici svako je mogao da glasa za grad u Srbiji gde će porodilište biti opremljeno. Svaki glas predstavljao je mogućnost za modernizaciju porodilišta. Na ovaj način građani su svojim humanim gestom pomogli mamama i bebama, kako u Srbiji tako i u svetu, i da još jednom pokazali da zajedno možemo da menjamo svet.

O Pampers UNICFEF 1 pakovanje = 1 vakcina kampanji

Partnerstvo između Pampersa i UNICEF-a traje već deset godina i tokom ovog perioda eliminisan je materinski i neonatalni tetanus u 17 zemalja. Pampers poziva roditelje da se pridruže specijalnoj rođendanskoj želji: da pomognu da se eliminiše neonatalni tetanus u svim zemljama sveta, svuda gde god da još postoji kao pretnja.

Neonatalni tetanus pogađa porodice u najsiromašnijim zemljama sveta i javlja se u slučajevima kada su novorođenčad zaražena kao direktni rezultat nehigijenske porođajne prakse, kao što je sečenje pupčane vrpce nehigijenskim instrumentima. Jednom kada je neonatalni tetanus ustanovljen, nema pravog leka, i on još uvek oduzima živote 49.000 novorođenčadi svake godine, što je ekvivalent gubitka života jedne bebe na svakih 11 minuta.

Za deset godina, partnerstvo Pampersa i Unicefa imalo je samo jendu želju: da eliminiše materinski i neonatalni tetanus svuda u svetu. Uz pomoć roditelja, od kada je započela kampanja Pampersa i Unicefa „Jedno pakovanje jedna vakcina“ oko 500.000 novorođenčadi je spašeno i vakcina je stizala do majki i beba svake sekunde.

Komentari (0)

Loading
Promo Promo
Tagovi: Pampers

Najnovije vesti