Evo jedne kremaste karamel torte, ne peče se, brzo se pravi, a ukus je sjajan.
Sastojci:
1 kg keksa posnog
4 pudinga od karamela
1 margarin
300 gr mlevenog šećera
1/2 l soka od breskve
1/2 kg šlaga posnog
1 čokolada posna
Priprema:
1. Sok zagrejati do vrenja i u njega potapati keks da malo omekne i ređati ga u poslužavnik.
2. Skuvati puding sa 150 g šećera, pa kad se dobro ohladi dodati umućeni margarin sa 150 gr šećera i dobro umutii kremasto.
3. Umutiti 200 gr šlaga.
4. Filovati: Keks premazati sa umućenom kremom, a odozgo sa šlagom pa ređati opet natopljen keks i tako dok se ne utroši sav keks. Odozgo ukrasiti ostatkom šlaga i ukrasitii otopljenom čokoladom.
Napomena: Torta bi trebalo da stoji jedan dan da keks lepo upije. Ukus je sjajan!
Pročitajte još
Nikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeZlatna jaja privlače sreću i bogatstvo: Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Zlatna jaja privlače bogatstvo
25/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)