Vampirski tretman za savršeno lice

Vampirski tretman za savršeno lice

Autor: | 26/12/2015

0

U želji da što više produže svoju mladost, svetske, ali i domaće zvezde spremne su da se podvrgnu različitim tretmanima za ulepšavanje. Savremena medicina i kozmetologija nude pregršt novih dostignuća, čijom primenom možete da očuvate mladalački izgled kože i spasite se bora. Najnovije dostignuće i trenutni hit među holivudskim zvezdama je takozvani Drakula tretman, to jest vampirski tretman za lice, u okviru koga se koristi sopstvena krv koja se ubrizgava u kožu. Iako je naziv bizaran, reč je o revolucionarnom otkriću koje je bezbolnije od, na primer, popularnog botoksa.

Ovaj tretman izum je francuskog lekara Danijela Sistera, koji je bio inspirisan otkrićima u stomatologiji i ortopediji, jer njegove kolege iz ove oblasti godinama koriste krv iz plazme da bi sanirali povlačenje desni, odnosno povrede kostiju i hrskavice.

- Pomislio sam da bi ta terapija, ako je dovoljno dobra za kosti i meka tkiva, verovatno bila još bolja za kožu - izjavio je Danijel u jednom intervjuu.

Tretman počinje tako što se od pacijenta uzme krv, koja se zatim preradi, odnosno iz nje se izvade eritrociti, plazma i trombociti, a ubace se vitamini i aminokiseline. Na taj način se dobije obogaćeni serum pod nazivom S3 koji se kasnije ubrizgava u lice. Prema rečima izumitelja ove metode, ovaj obogaćeni S3 serum deluje tako što stimuliše obnavljanje DNA kože, a pacijenti na taj način mogu da se reše neželjenih ožiljaka ili da suvu i izboranu kožu učine znatno mlađom.

- Najbolje u ovoj metodi je to što ubrizgavate samo vlastitu krv i ništa drugo - kaže doktorka Susan Stivens Tan, koja primenjuje ovu metodu na mnogim svetskim zvezdama. Jedna od njih je Kim Kardašijan, koja je svojevremeno iznenadila čitav svet kada je na svom profilu na društvenoj mreži Tviter objavila fotografiju svog lica u procesu tretmana.

Iako je izgledala pomalo bizarno, jer joj je lice bilo potpuno krvavo, rijaliti zvezda je potvrdila da je tretman bezbolan i da je izuzetno zadovoljna efektom.

- Volim da isprobam sve što će mi pomoći da izgledam mlađe i osećam se lepše - izjavila je Kim tim povodom i dodala da je bila veoma opuštena u procesu tretmana.

Inače, efekti ovog tretmana traju osamnaest meseci. Radi se veoma tankom iglom i upravo zbog toga manje je bolan od ubrizgavanja botoksa ili nekih drugih supstanci.

Komentari (0)

Loading
Snežana Milošević Guliver / ThinkstockPhotos
Tagovi: lepota

Najnovije vesti