#BIGRaspevanaJelka Dođite na druženje sa Marinom Perazić i horom "Zvončići"

#BIGRaspevanaJelka Dođite na druženje sa Marinom Perazić i horom "Zvončići"

Autor: | 17/12/2015

0

U BIG Shopping Centru u toku je manifestacija "Singing Christmas Tree" koja je po prvi put, po uzoru na svetske metropole, otvorena u Srbiji.
Drugog dana manifestacije Raspevanu Jelku ulepšao je hor muzičke škole "Josip Slavenski", a gost je bila književnica Jelena Bačić Alimpić. Pogledajte kako smo se družili:

Danas od 18 časova nastupiće hor "Zvončići", a specijalan gost biće pevačica Marina Perazić koja nam je otkrila šta je najviše volela tokom praznika kad je bila, kao i koje su joj omiljene novogodišnje pesmice:

- Praznike pamtim po prelepo okićenim božićnim jelkama kod kuće, kod moje bake (none) i kod dede s mamine strane, ispod kojih su me čekali pokloni. Pamtim posne riblje večere na Badnjak. Obožavala sam porodični ručak kad bi svi bili na okupu na sam Božić i obavezno jeli sarme, bez kojih i danas ne mogu da zamislim taj božićni ručak. Pamtim moje omiljene kolače, a i neke TV programe na crno belom TVu. Praznike pamtim i po Deda Mrazu koji bi svečanom povorkom dolazio u Rijeku, na nekom ogromnom ukrašenom kamionu pa bi nas roditelji vodili da ga dočekamo u prepunu našu Zmaj Jovinu, koju mi zovemo Korzo, a nakon toga otišli tu blizu na rivu da gledamo vatromet koji je uvek bio previše bučan i zastrašujući za mene tako malu i zgužvanu u gomili. Baka i mama bi me odvodile da vidim jaslice u crkvi. Ne samo mene. Svi su odlazili da vide jaslice. Rijeka ima mnogo crkava i svaka na svoj način uređuje jaslice, pa je obilazak tih jaslica bio deo Božićnog rituala. Pevale su se predivne božične pesme koje smo učili na veronauci. Tek su se mnogo kasnije u našim životima pojavile ove američke.

Detaljan program možete pogledati OVDE

Manifestacija Raspevana Praznična Jelka takođe je i humanitarnog karaktera. Svakog dana, dok traje program, prikuplja se odeća za beskućnike u Futogu.

 

U saradnji sa SC BIG Raspevanu Prazničnu Jelku novosađanima predstavljaju magazin Hello! i UNICEF.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hello