Šesti Festival mladog vina "Tikveš" vinarije

Šesti Festival mladog vina "Tikveš" vinarije

Autor: | 18/11/2015

0
Svetozar Janevski, predsednik Upravnog odbora vinarije "Tikveš"

U godini kada slavi 130 godina postojanja vinarija "Tikveš" je u Kavadarcima 14-15. novembra organizovala šesti put "Tikvešov festival mladog vina" koji je jedinstvenog koncepta u regionu predstavljenprvi put 2010. godine. Stručna javnost i iskusni poznavaoci vinakao i prijatelji vinarije "Tikveš" imali su priliku da nazdrave za sve dosadašnje i buduće uspehe vinarije i da prvi probaju novo vino iz poslednje berbe, kao najavu za novu vinsku godinu.

Marko Stojaković, enolog, Igor Ilievski, generalni direktor i Svetozar Janevski, predsednik Upravnog odbora vinarije "Tikveš"

Prvi komentari posetilaca na degustaciji su izuzetno pozitivni. "Tikveš" je i ove godine kreirao vina odličnog kvalitetaiz izuzetno rodnegodine. Svečanosti su prisustvovali mnogobrojni ambasadori, ljudi iz sveta biznisa, poznate ličnosti, somelijeri i ljubitelji vina.

 

 

"Tavitjan brothers"

Muzički program bio je prava poslastica za sve posetioce. Prvi dan su se predstavili "Tavitjan brothers", potom je Vlatko Stefanovski publiku oduševiosvojim nastupom, a nastavak druženja bio je rezervisan za DJ Dragana B. Kostića.

 

Vlatko Stefanovski

Drugog dana Festivala mladog vina publiku je na noge podigla Tijana Dapčević koja je uvek dragigost kada dođe u rodnu Makedoniju. Muzički program sinoć je svečano zatvorio nastupom DJ Dragan B. Kostić

Tijana Dapčević

O Vinariji "Tikveš"

Vinarija "Tikveš", regionalni lider u proizvodnji vina, ove godine slavi 130 godina uspešnog rada. Ključni zaokret u napredovanju najstarije vinarije u Makedoniji i jugoistočnoj Evropi dogodio se 2003. godine kada je "Tikveš" kupila investiciona grupe "M6". Ulaganja od preko 30 miliona evra u svaki segment proizvodnje, kao i stroga kontrola kvaliteta, pozicionirala su vinariju "Tikveš" na lidersku pozicijuna Balkanu koji svojim visokokvalitetnim vinima osvaja inostrano tržište. U ovom trenutku vinarija "Tikveš" godišnje proizvodi oko 12 miliona litara vrhunskog vina i 50 odsto svojih proizvoda plasira na tržišta u više od 25 zemalja širom sveta, pored tradicionalnog prisustva na tržištima u Srbiji i regionu. Istinski kvalitet vina i visoke ocene sa više od 90 poena uglednog vinskog kritičara Roberta Parkera, i preko 50 prestižnih nagrada svake godine, osigurali su mesto vinariji "Tikveš" u elitnoj vinskoj industriji.

Komentari (0)

Loading
, Foto:promo hellomagazin
Tagovi: