Mesta na kojima možete da uživate na suncu tokom jeseni

Mesta na kojima možete da uživate na suncu tokom jeseni

Autor: | 30/09/2015

0


Jesen je i zvanično stigla 23. septembra, ali to ne znači da je kasno za uživanje na suncu. Neke destinacije još uvek imaju duže dane i tople noći, a uz to su i aranžmani jeftiniji.

Predstavljamo neke od najlepših:

Krit, Grčka

Elunda je prelepo odmaralište na severoistoku Krita. Uprkos tome što se proslavila lepotom, zadržala je skromni šarm grčkih ostrva. Istražite ostrvce Spinalonga sa bogatom istorijom i pojedite nešto u prelepoj luci.

Prosečna temperatura u oktobru: 23 stepena Celzijusa

Marsej, Francuska

Marsej je idealna polazišna tačka za istraživanje prelepe Provanse, a u poslednjih nekoliko godina je i "podmlađen". Ako poželite da istražite prirodu oko grada, posetite močvaru Kamarg i prelepa odmarališta na Azurnoj obali - Kasi, Jer i Sen Trope - do kojih možete doći vozom.

Prosečna temperatura u oktobru: 20 stepeni Celzijusa

San Migel, Azorska ostrva

Lepota portugalskog arhipelaga privlači mnoge turiste, ali ih u jesen ima daleko manje. Predivni San Migel, jedno od ostrva, ima šarmantnu prestonicu Ponta Delgada.

Prošetajte kaldrmisanim ulicama, uživajte u velelepnoj portugalskoj arhitekturi i hrani i piću po vrlo povoljnim cenama. Istini za volju, u jesen hladniji vetrovi počinju da duvaju s Atlantika, pa je potrebno da ponesete nešto topliju garderobu.

Prosečna temperatura u oktobru: 22 stepena Celzijusa

Insbruk, Austrija

Početak oktobra je idealno doba da posetite najlepši grad u Austriji. Doduše, sigurno se nećete oznojiti, osim ako ne odlučite da krenete u pešačenje okolnim planinama, ali je vreme u ovo doba godine uglavnom sunčano i prijatno.

Do vrha planina možete se odvesti zanimljivom žičarom, a oni hrabriji i okupati u jezeru Lanser. Prosečna temperatura u oktobru: 15 stepeni


Tenerife, Španija

Ako uzmete u obzir sve parametre - obalu, sunce, aktivnosti koje nudi i kulturu - Kanarska ostrva su jedna od najboljih destinacija Evrope.

Ostrvo Lansarote ima najegzotičniju prirodu, Las Palmas odličan provod i plaže, ali Tenerife, najveće od španskih ostrva, ima sve. Većina odmarališta nalazi se na jugu, ali omiljeno turističko mesto Porto de la Kruz na severozapadu ima svoj tihi šarm koji naročito dolazi do izražaja kada se letnje gužve raziđu.

Istražite obavezno i Santa Kruz i stari grad La Lagunu.

Prosečna temperatura u oktobru: 26 stepeni Celzijusa.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/Thinkstock hellomagazin

Najnovije vesti