Srđan Petković otkriva male trikove letnjeg mejkapa koje je primenio da bi ulepšao Natašu Bekvalac

Srđan Petković otkriva male trikove letnjeg mejkapa koje je primenio da bi ulepšao Natašu Bekvalac

Autor: | 31/07/2015

0

Iako je i najmanja intervencija sa šminkom dovoljna da istakne njenu prirodnu lepotu, ni pop zvezda Nataša Bekvalac nije zaštićena od letnjih talasa visokih temperatura, koji nisu prijateljski nastrojeni prema ženskom tenu i kosi. Svako pojavljivanje u javnosti od nje zahteva da izgleda besprekorno, a vodećem mejkap artisti Srđanu Petkoviću pripadaju zasluge za blistavi ten atraktivne plavuše, kojoj savršeno odgovara svež izgled postignut svežim letnjim mejkapom, zahvaljujući kome njena prirodna lepota u potpunosti dolazi do izražaja. Stručni saradnik, omiljen među damama sa javne scene, za magazin "Hello!" otkriva bjuti trikove i savete kako da izgledate kao jedna od najzavodljivijih žena u šou-biznisu kod nas.

Ten

- Kod Nataše je upotrebljena lagana podloga, kojoj je prethodio prajmer. On impregnira lice i priprema kožu da njena struktura na svakom delu lica bude izjednačena, na šta potom dobro prianja ten, koji je u ovom slučaju bio lagane strukture. S obzirom na to da Nataša ima kožu na koju vrlo lepo prianja svaka šminka, nije bilo potrebe da se stavlja debeo sloj tena. Ispod očiju je nanet korektor dve nijanse svetliji od tena, koji je matiran puderom u prahu, takođe dve nijanse svetlijim od korektora. Umesto toga može da se koristi i translucentni puder, prilagodljiv svakoj boji podloge. Za matiranje ostatka lica korišćen je "MAC Studio Fix" puder u kamenu, koji, pored matiranja, može da se koristi i bez prethodne podloge.

Konturing
- Takozvani konturing lica trenutno je izuzetno popularan, ali Nataša generalno ima pravilne crte lica, pa bilo kakva vrsta preteranog senčenja, osim za isticanje nešto drugačijeg karaktera, nije neophodna. Nos joj je blago sužen, što na fotografijama izgleda odlično i daje neophodnu oštrinu i karakter licu.

Hajlajting
- Posle senčenja je upotrebljen hajlajter, koji je koncentrisao na sam vrh jagodica i razvukao ka slepoočnicama. Potom je nanet i na sredinu nosa, vrh brade, a u ovom slučaju i na ključne kosti i dekolte, kako bi se postigla trodimenzionalnost.

Jagodice

- Jagodice su naglašene bronzerom u mat varijanti i hajlajterom nanesenim uz sam vrh, a potom je dodato rumenilo boje kajsije. Na taj način postiže se da jagodice "odskoče" u odnosu na ostatak lica i budu naglašene i kada nisu prirodno takve, što sa Natašom ipak nije slučaj.

Oči
- Iako ona ima prirodno izražene oči, ovoga puta su one dodatno naglašene odgovarajućom kombinacijom nežnih tonova senki, kao i veštačkim trepavicama. U njenom slučaju, kada je senčenje u pitanju, najbolje rezultate daju mono-varijante. Na kapak je naneta senka karamel boje, kombinovana sa bež pigmentom u prahu, koji je dodatno istakao središnji deo i dao blag, letnji i ujedno svež izgled. Na samom korenu trepavica izvučena je crna masna olovka, koja je dodatno pojačala liniju njenih trepavica. Naneto je dosta crne maskare, koja je uglavnom skoncentrisana na korenu. To je ujedno nešto na šta bi pripadnice lepšeg pola trebalo da obrate pažnju, ukoliko žele da postignu pun efekat nanošenja maskare, da najveću količinu baziraju na korenu, a potom blagim pokretima samo preboje vrhove trepavice. Ukoliko se na njima nađe previše maskare, to otežava vrhove koji padnu i dobija se kontraefekat. Poslednji segment na Natašinim očima su izuzetno tanke i kratke veštačke trepavice, nalepljene od polovine oka ka uglovima, koje su dodatno istakle bademasti izgled oka.

Obrve
- Nataša ima vrlo lep oblik i poziciju obrva, koje su za ovu priliku dodatno definisane i pojačana im je boja. Na ovakav mejkap nikako ne bi išle mnogo zatamnjene i istaknute obrve. Upotrebljena je "MAC Strawbery Blonde" olovka, blago pepeljaste boje, koja plavušama savršeno odgovara i ima mogućnost da se pojačanim aplikovanjem dobije izraženija i jača nijansa.

Usne

- Kada imate ovako senzualne usne, nije potrebno da se one dodatno preterano ističu. Za ovaj mejkap upotrebljen je mat karmin u prirodnoj "nude" boji. Ova nijansa ne vuče ni na jednu boju, čak ni na braon, ni roze, samo odvaja liniju usana od ostatka tena, ali usne ostaju u prirodnom tonu.

Kosa
- Iako je plava kosa veoma zahtevna za negovanje, Nataša ima izuzetno lepu kosu, o kojoj mnogo vodi računa, pa je lako održavati je. Ovo nisu klasični talasi, nego frizura kojom se postiže izgled prirodno osušene kose. Ona je blago izlomljena kupastim figarom sa ostavljenim prepeglanim krajevima. Ta rastresitost je bila cilj i to je ono što žene najviše vole, da kosa ima volumen i prirodan izgled, a da to ne budu klasične lokne koje polako, ali sigurno izlaze iz mode.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Hello!

Najnovije vesti