Top 5 parfema koje svaka žena mora probati barem jednom u životu

Top 5 parfema koje svaka žena mora probati barem jednom u životu

Autor: | 15/07/2015

0


Lepa koža, sjajna kosa, uređeni nokti i besprekoran odabir odeće, ali stil karakteriše, možda i više od svega - odabir pravog parfema! Francuskinje su uvek znale kako parfem o njihovoj ličnosti govori više od reči i birale su ga s posebnom pažnjom, a nanosile za svaku priliku.
Među parfemima postoje klasici koji su se našli na stolu za ulepšavanje svake žene koja drži do sebe. Karakterišu ih snaga, moć i svevremeni duh koji odiše ženstvenošću i zavodljivošću.

1. Chanel No. 5 (1921)

Parfem koji utelovljuje ideju ženstvenosti i kojeg su proslavile najveće svetske ikone poput Merilin Monro i same Koko Šanel. Možda će vam se svideti, a možda i neće jer s obzirom na to da je star gotovo sto godina poseban je i potpuno drugačiji od svih koje ste do sada probali.

2. Cacharel Anaïs Anaïs (1978)
Parfem koji se rado poklanja mladim devojkama i ima zaraznu cvetnu notu koja mu daje određenu lakoću i prozračnost. Kampanje parfema uvek su karakterisale grupe mladih devojaka koje uživaju u životu i svemu što im on nudi.

3. Guerlain Shalimar (1925)
Sve žene dođu u fazu kada žele isprobati parfem koji je nekad nosila njihova majka ili baka, a "Shalimar" je upravo takav ikonski miris. Opisuju ga kao jako ženstven, francuski elegantan i najčešće ga možete osetiti u pozorištu i operi, među ženama koje uživaju u umetnosti i kulturi.

4. Yves Saint Laurent Opium (1977)

Svi stariji parfemi posebni su i orginalni, jer se pre u proizvodnji nisu koristile cvetne note. "Opium" je jedan takav parfem koji je jako upečatljiv i drugačiji te se nalazi u kozmetičkoj torbi svih ljubiteljki visoke mode.

5. Kenzo Flowerby Kenzo (2000)
Jedan od najprodavanijih parfema na svetu zasniva se na tri osnovne note: cvetna, puderasta i dinamična treća nota koja naglašava cvetnu kompoziciju, svežinu i diskreciju na kraju. Klasik koji takođe morate probati.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Guliver / ThinkstockPhotos; PROMO

Najnovije vesti