Maja Nikolić otkriva tajnu svoje lepote

Maja Nikolić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 12/03/2015

0

Novinarka "Radio-televizije Srbije" Maja Nikolić, koja u društvu Nataše Miljković i Slavka Beleslina trenutno vodi emisiju "Studio 3", važi za jednu od najprirodnijih i najnegovanijih dama na našoj javnoj sceni. U skladu sa svojim stavom da svaka dama mora da odaje utisak urednosti već na prvi pogled, poznata brineta se trudi da joj kosa i nokti uvek budu besprekorni, dok osmeh i blagonaklon stav kojima zrači upotpunjuju njen lep izgled. Brigu o svom izgledu prepušta odabranom timu ljudi sa kojima godinama radi i zbog toga gotovo nikada nije imala loše iskustvo. S druge strane, kada su u pitanju preparati koje koristi, rado se upušta u eksperimentisanje, ali vodi računa o tome da to budu proizvodi kvalitetnih brendova.

Važite za veoma negovanu ženu, kakva je vaša svakodnevna rutina?

- Nimalo nije komplikovana. Ono što je najvažnije i o čemu svi govore je da se uveče detaljno skine šminka. Vodim računa da dobro očistim lice pre spavanja, posle čega, po preporuci dermatologa, stavljam losion koji ima efekat blagog pilinga. Zatim nanosim kremu, dok se ujutru samo umijem i stavim kremu. Ne radim ništa posebno i drugačije od većine žena.

Kako birate proizvode za negu?
- Vodim računa da odgovaraju mom tipu kože. Imam mešovitu kožu, koja je suva i osetljiva u predelu obraza, dok su mi čelo, nos i brada nešto masniji. Zato mi nije jednostavno da pronađem dobru kremu, ali sam ustanovila da mi proizvodi koji su poput gelova i emulzija i koji dobro vlaže kožu više odgovaraju od teških i jakih pomada od kojih redovno dobijem neku lošu reakciju.

Volite li da eksperimentišete preparatima za negu?
- Stalno menjam proizvode koje koristim, ali se trudim da uvek budu kvalitetni. Nekada koristim kremu koju uzmem od svog dermatologa, a nekada kupim pomadu na aerodromu kada mi je dosadno dok čekam let. Smatram da se koža navikava na određene proizvode i da ih je potrebno menjati da bismo stvarno osetili njihove benefite.

Da li u skladu sa godišnjim dobom menjate preparate?

- Samo kada je reč o mleku za negu tela, jer zimi mojoj koži prijaju nešto jači i masniji losioni, a tokom leta više volim da koristim preparate koji ne opterećuju kožu i koji su u formi emulzija.

Idete li redovno kod dermatologa?
- Otkako sam pre šest godina počela da posećujem doktorku Biljanu Đurđević, redovno odlazim kod nje, a nijednom od tada nisam imala potrebu da idem kod kozmetičara. Sve potrebe zadovoljim kod nje, a uopšte ne idem često. Dermatolog bi trebalo da se posećuje na šest nedelja do dva meseca, a ja ne odem više od četiri puta godišnje, jer nega koju mi je propisala savršeno odgovara mojoj koži.

Koji tretmani vam najviše prijaju?
- Hemijski pilinzi su najčešći i skoro jedini tretman. Reč je o blagom pilingu lica zahvaljujući kome vam se u narednih nekoliko dana koža isperuta, ali ne izaziva iritacije, što mi je najvažnije.

Poslednjih godina promenili ste boju kose, kako ste se odlučili na takav korak?

- Godinama sam se farbala u tamnosmeđu nijansu, koja je vrlo slična mojoj prirodnoj boji. Nisam osoba koja rado eksperimentiše kosom. Jedne godine posle letovanja dopalo mi se što mi je posvetlela kosa i u dogovoru sa mojom frizerkom Duškom Bogataj, kod koje idem već osamnaest godina, odlučila sam se za promenu koja mi se dopada.

Utičete li na svoju decu da se pravilno neguju i da vode računa o higijeni koja je osnovni korak nege?
- Svakako, jer to je navika koja se nosi iz kuće. Na mene je presudan uticaj imala moja majka. Za sve ove godine nikada je nisam videla bez sređene kose i sređenih noktiju, što smatam najvažnijim i što ću uvek primetiti na ženi. Smatram da su čista i ispeglana garderoba, sređena kosa i nokti osnova i da svaka žena mora već na prvi pogled da odaje utisak urednosti i mirišljavosti. Možda kod muškaraca može da prođe takozvana šmekerska neurednost, ali kod žena to ne prolazi.

Koliko vam je važno da pre ulaska u studio budete zadovoljni izgledom?
- To je vrlo važno jer čovek mora da bude siguran u svoj izgled da bi dobro obavljao posao. Uživam svaki put kada uđem u šminkernicu, jer to volim, a sada posebno uživam jer je za naš izgled u emisiji "Studio 3" zadužen Dušan Lazić i njegova škola šminkanja. Kada sarađujete sa takvim profesionalcem, onda je dobar rezultat zagarantovan, a ja volim da sarađujem sa ljudima u koje imam poverenja.

Intervju: Ivana Nikolić; Life Content

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti