Nevena Božović otkriva tajnu svoje lepote

Nevena Božović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 22/01/2015

0


Osim jedinstvenom bojom glasa, pevačica Nevena Božović pažnju javnosti pleni i lepim i nežnim izgledom. Poznata dvadesetogodišnjakinja voli da izgleda prirodno, pa ni u posebnim prilikama ne voli da ponese preterano jak mejkap. Ali zato pažljivo vodi računa o negovanju lica i svoje kose, koja je zbog prirode posla kojim se bavi često izložena štetnim uticajima. Na listi njenih prioriteta je i zdrava ishrana. Pre sedam godina odlučila je da postane vegetarijanac, zahvaljujući čemu se oseća mnogo lepše i ima višak energije.

Imate dugu plavu kosu koja je izuzetno teška za održavanje, kakvi su vaši rituali?
- Nemam svoje rituale, ali redovno odlazim kod frizera koji mi mnogo pomaže da mi kosa bude zdrava. Zbog čestih snimanja i fotografisanja izložena sam različitim štetnim uticajima, kao što su tapiranje ili korišćenje prese, pa mi je briga stručnjaka neophodna. I ranije sam imala dugu kosu, ali nisam volela da idem kod frizera, a sada moram. Kada imam slobodne dane, trudim se da samo pustim kosu i da je ne izlažem štetnim uticajima.

Šta vam je najvažnije kada je u pitanju nega lica?

- Da uvek imam dobru kremu. Godinama koristim jednu istu marke "Nivea", koja odlično hidrira kožu. Redovno skidam šminku i nikada mi se nije desilo da zaspim a da prethodno dobro ne očistim lice. Takođe, trudim se da pijem mnogo vode koja je odlična za kvalitet kože.

Bez kojih preparata ne možete?
- Navažnije mi je da imam dobru kremu za lice i odlično sredstvo za skidanje šminke.

Da li se, kada je reč o mejkapu, uvek rado prepuštate dobrim stručnjacima?
- Izuzetno mi je bitno da sarađujem sa ljudima u koje imam poverenja, a najduže radim sa Aleksandrom Đikićem. On je bio zadužen za naš izgled još u "Prvom glasu Srbije", a kasnije i na "Evroviziji". Mnogo puta me je sređivao tako da njemu uvek mogu potpuno da se prepustim jer dobro zna moje lice i šta mi najbolje stoji. U početku sam bila skeptična pošto nisam znala kako izgleda moje lice ni na kameri, pogotovu zbog toga što se ranije nikada nisam šminkala. Bila sam čudna samoj sebi sa jakim scenskim mejkapom i nisam znala kako će sve to izgledati na televiziji, ali sada je drugačije.

Spadate li u žene koje parfeme prilagođavaju godišnjim dobima?

- Ranije sam to radila, ali više ne. Inače, oduvek volim parfeme i mama je, dok sam bila mala, često ostajala bez njih zbog mene. Međutim, pre nekoliko godina pronašla sam miris koji mi najviše odgovara, koristim ga u svim prilikama. To je "Armani Aqua di Gio" koji mi odlično pristaje. Za vreme takmičenja "Prvi glas Srbije" sve plesačice su kupile taj parfem, ali svima je različito stajao.

Nedavno ste prvi put zaigrali u pozorišnom komadu za decu "Crvenkapa", koliko vam se dopala vaša transformacija na sceni?
- Dopala mi se, ali je na mene veći utisak ostavio sam proces rada. Iako često idem u pozorište, do sada nisam znala kako izgleda sam proces nastanka predstave, od početka do kraja. Pored mene igraju i Mirna Radulović, Sara Jovanović i Saška Janković, kao i odlična ekipa glumaca, tako da smo se baš lepo družili. To je bilo neponovljivo iskustvo i mnoge stvari koje sam naučila sigurno će mi biti od koristi u daljoj karijeri.

Pridajete li mnogo pažnje mejkapu za novogodišnju noć?
- Pred Novu godinu uglavnom sam jako iscrpljena, jer mi se tada završava semestar na fakultetu i dolazi vreme ispita. Tako da me mrzi da se previše spremam. Za mene su to dani kao i svi drugi. Spadam u osobe koje uglavnom tek po podne 31. decembra odluče gde će otići na doček. Ovog puta sam sa društvom bila u jednom kafiću.

Provodite li uvek Božić kod kuće i da li sebi tada date oduška da jedete sve što poželite?

- Da, uvek sam sa svojom porodicom u Kosovskoj Mitrovici i tada dajem sebi oduška da jedem sve što poželim. Mama i baba se potrude da mi spreme sve ono što volim, za svaki obrok imam bar jedno svoje omiljeno jelo. Studentski život je naporan, imam mnogo obaveza u Beogradu, tako da često nemam priliku da sebi spremim ono što volim, ali zato sve nadoknadim kada dođem kući.

Koja jela vam majka i baka obavezno spreme?
- Pošto sam vegetarijanac, one jela prilagođavaju tome. Volim paste, posne torte i slatkiše, a svako jelo koje baba spremi za mene je ukusno.

Koliko ste već vegetarijanac?
- Ovo je već sedma godina. Nije postojao specijalni razlog zbog čega sam se odlučila na takav korak, samo mi prija taj način ishrane. Lepo se osećam i imam mnogo energije.

Imate izuzetno vitku liniju, jeste li nekada imali probleme sa viškom kilograma?

- Imam genetske predispozicije da budem mršava i nikada nisam imala višak kilograma. Smatram da koliko god se trudili da izgledamo fit, ako takvu figuru nismo nasledili, kad tad ćemo izgledati onako kako nam je genetika predodredila. Volim što sam mršava jer se osećam lepo i lagano zahvaljujući tome. Osim toga, mogu da nosim sve kada je u pitanju garderoba i nikada mi se ne desi da mi je nešto usko.

Da li tokom zime redovno vežbate da biste održali željenu kilažu?
- Zimi uglavnom idem u teretanu, a leti vežbam napolju. Međutim, moram da priznam da ove godine to nije bio slučaj. Imala sam česte probe u pozorištu tako da mi dodatni treninzi nisu bili potrebni, a uskoro idem i na skijanje. Uz to trudim se da se što više šetam tako da sam i dalje u dobroj kondiciji.

Intervju: Ivana Nikolić; Life Content
Foto: Mirko Tabašević; Life Content
Šminka i frizura: Aleksandar Đikić za "Maybelline"

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti