Jelena Tomašević-Bosiljčić: Brak sa Ivanom i rođenje Nine doneli su mi neopisivu sreću

Jelena Tomašević-Bosiljčić: Brak sa Ivanom i rođenje Nine doneli su mi neopisivu sreću

Autor: | 27/11/2014

0

U javnosti Jelena Tomašević-Bosiljčić ima imidž ozbiljne i suzdržane umetnice, dok je po prirodi veoma vesela i neposredna, uvek spremna za šalu i zabavu. Otkako se pre nešto više od tri godine udala za glumca Ivana Bosiljčića, sa kojim ima dvoipogodišnju kćerku Ninu, razloga za osmeh u njenom životu ima sve više. Porodična atmosfera i svakodnevica supruge i majke čine ovu tridesetjednogodišnju Kragujevčanku veoma srećnom, a s godinama je naučila i da se sa svim izazovima nosi "mirne glave". Uskoro će objaviti novi CD, a do tada publika ima priliku da je gleda u žiriju takmičenja "Pinkove zvezdice", što smatra veoma odgovornim zadatkom.
- Osećam se privilegovano što svojim prisustvom mogu da pomognem da se neko dete menja nabolje i da umnožava svoj talenat. S druge strane, komentari žirija moraju da budu realni, ali saopšteni suptilno, jer jedino tako neće ostaviti veće posledice na dete.

I sami ste učestvovali u sličnom televizijskom formatu, da li zbog toga više saosećate sa malim takmičarima?
- Pre dvanaest godina pobedila sam u superfinalu "3K-dura", koji je bio jedini šou za mlade talente. Tada sam imala osamnaest godina, a ipak bila mnogo iskusnija od naših takmičara. U detinjstvu sam od svoje sedme godine nastupala na raznim dečjim festivalima i takmičenjima, zato znam kako se ta dečica osećaju nesigurno na bini, pogotovu kada je ona ovako prestižna kao sada.

Podsete li vas neke situacije na vreme kada ste učestvovali u "3K-duru"?

- Ništa ne podseća na taj period. Današnja produkcija i medijska pažnja oko talent programa su veće. Mi smo u "3K-duru" nastupali uživo sa bendom "Neverne bebe" i to je već bio ogroman zadatak za svakog takmičara, bez obzira na plasman. Imali smo skroman studio, ali mnogo duše i entuzijazma. Nosim predivne uspomene iz tog perioda.

Gleda li vaša kćerka nekada emisiju i kako reaguje kada vas vidi na televiziji?
- Nekada gleda i peva sa decom, a nekada me odvuče u drugu sobu i želi da se igramo, kao da se ljuti što sam na televiziji, pa svu moju pažnju želi samo za sebe.

Prepoznajete li u njoj muzički talenat i da li biste je prijavili na neko slično takmičenje?
- Ona je još mala da bih znala šta je stvarno zanima, ali mogu da primetim da je veoma raspevana, a voli da radi i vežbe, pa me ne bi začudilo da postane i sportistkinja. Ako zaista bude muzički nadarena, a da pri tom sama izrazi želju da ide na neko takmičenje, naravno da bih je podržala.

Kakva je Nina devojčica, podseća li više na vas ili na vašeg supruga?

- Nina je vesela i radoznala devojčica, za kojom svi trčimo, jer je vrlo aktivna. Više je ličila na mene kao beba, ali sada sve više liči na Ivana.

Šta je vama i Ivanu najvažnije prilikom vaspitavanja kćerke?
- Da budemo autoritativni, ali da dete dobije svu moguću ljubav i sigurnost. Moraju da se znaju granice i oboje ih postavljamo jednako, tako da ono što ne može da dobije kod tate, ne može ni kod mame. Na taj način nema zbunjivanja deteta. Najbitnije mi je da Nina izraste u dobru, mudru i vrednu devojku.

Ovog leta proslavili ste treću godišnjicu braka, šta se sve promenilo u vašem i Ivanovom odnosu u prethodne tri godine?
- Sada smo se upoznali u potpunosti. Šalu na stranu, međusobno prilagođavanje je veoma važno za svaki par koji je u braku ili koji živi pod istim krovom, kao i poverenje koje je mnogo veće u zdravom odnosu.

Da li ste vas dvoje često razdvojeni zbog posla i kako nadoknadite izgubljene trenutke?

- Oboje imamo mnogo obaveza i svaki slobodan trenutak posvećujemo Nini i jedno drugom. Ivan ima jedan sjajan običaj, a to je da uvek smisli neku destinaciju, obično izabere neki evropski grad i iznenadi me putovanjem na nekoliko dana, gde možemo u potpunosti da uživamo samo nas dvoje.

Spadate li u parove koji se slažu u svemu ili poneka sitna svađa unosi dinamiku u vaš brak?
- Potpuno je normalno da u braku ponekad postoji sukob mišljenja. Uostalom, takav odnos i sa prijateljima i sa roditeljima je zdrav. Tako nadograđujemo sebe, jer nismo uvek samo mi u pravu.

Više puta ste rekli da biste svima preporučili bračni život, zbog čega?
- Više puta sam isticala da sam još neiskusna u davanju bračnih saveta, ali ono što mogu da izdvojim je da sam srećnija otkad sam se udala i rodila dete, pa zato želim da podržim devojke koje se dvoume da li da postanu majke ili da sačekaju još neko vreme. Sreća koju donesu porodica i rađanje deteta ne može da se poredi ni sa čim na svetu.

Posećujete li često Ivan i vi vaše porodice i prija li vam da se sklonite malo iz Beograda?

- Kada imamo slobodne dane, obožavamo da idemo u Kragujevac i Užice, ili na Zlatar, gde imamo kuću. Često odemo i do Fruške gore ili na Košutnjak i uživamo u čistom vazduhu.

Voli li Nina posete bakama i dekama?
- Nina je druželjubiva i imamo sreće da možemo da je ostavimo na nekoliko dana kod baka i deka kada mi negde putujemo, a ona uživa u njihovoj ljubavi i pažnji.

Smatrate li da je došlo vreme za drugo dete?
- I Ivan i ja volimo veliku porodicu, a kada će se ona proširiti, ne zavisi od nas već od prirode.

Da li bi Nina volela da dobije brata ili sestru?

- Još je mala da bi zaista znala da iskaže želju.

Odnos između očeva i kćerki je uvek specifičan, je l' Nina Ivanova mezimica?
- Apsolutno mogu da potvrdim da je odnos između očeva i kćerki zaista poseban. Nina obožava Ivana i kada je on tu, ne želi da ga deli sa mnom, već mi kaže: "Mama, idi ti pevaj".

Prošle godine ste napunili trideset godina. Kako doživljavate ulazak u četvrtu deceniju?
- Što sam starija, sve više uživam u sebi i imam više samopouzdanja i iskustva, koje me je naučilo da odvojim bitno od nebitnog. Samim tim, glava mi je mirnija, pa je lakše naći i mir u duši. Svako razdoblje za ženu je lepo, jer je ona uvek lepa, samo drugačije lepa u odnosu na ranije godine.

Stičete li s godinama više samopouzdanja?
- Veoma je bitno ceniti sebe, pronaći sopstveni spokoj i probuditi unutrašnju lepotu. Onda čovek zrači snažnije od bilo koje površne sređenosti i prividne lepote.

U javnosti imate imidž ozbiljne osobe, dok ste privatno znatno neposredniji, kada će i publika upoznati tu vašu drugu stranu?
- Velika odgovornost je na mojim leđima prema talentu koji sam razvijala odmalena, a moguće je da je ozbiljnost pred kamerama delimično i zasluga vaspitanja, ali svi koji me poznaju dobro znaju koliko volim da se dobro provodim i da se šalim. Ne znam kada ću moći toliko da se opustim pred kamerama, jer to ne ide na silu.

Posvećujete li neko vreme samo sebi?
- Imam vremena i da se posvetim samo sebi, ali ne svakog dana. Vidim se sa drugaricama, a povremeno posećujem i kozmetički salon "Skinmedic", kod doktorke Nevenke Dokmanović. Već mesec dana idem na akademiju zdravog života "Profex", na specijalne treninge kod prof. dr Duška Ilića i osećam se bolje i poletnije.

Kada ćete izdati novi album?
- Album je pri kraju, a uskoro ćete biti pozvani i na njegovu promociju. Mnogo se radujem što ću sa publikom podeliti pesme koje su moje kolege napisale za mene.

Uživate li u nastupima i koliko vam je taj segment karijere inspirativan?
- Uživam kada mogu da pevam uživo i da se družim sa svojom publikom. Kada izađe album, planiram da napravim turneju po Srbiji i regionu.

Intervju: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Miloš Nadaždin, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još